Foto: MN Press
Nikola Pilić i Novak Đoković

Nikola Pilić je imao velikog udela u brušenju talenta Novaka Đokovića, a sada za Nova.rs objašnjava zbog čega najboljeg tenisera sveta ne poštuju dovoljno i šta im smeta.

Đoković je od 13. godine bio na teniskoj akademiji hrvatskog stratega i već tako pokazao veliki talenat. U trenucima kada je Novak najbolji teniser sveta i kada ga sedam sedmica deli od obaranja rekorda Rodžera Federera (310) po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, Pilić ističe da bi i njemu lično bila velika satisfakcija da Srbin u tome uspe.

– Zapadni mediji imaju samo dva aršina. Možete da navijate za Federera kada igra protiv Đokovića u Londonu, ali ne možeš da aplaudiraš ako Novak napravi dvostruku grešku. Novak bi već za mesec dana mogao da pređe Federera kao čoveka koji ima najviše nedelja kao broj jedan. I meni je to lično važno. Osim toga smatram da Đoković treba da ima mnogo veću zastupljenost u medijima nego što je to trenutno – kaže Pilić.

Zašto je to tako?

– Smeta im što je broj jedan, što ima ličnost i harizmu, što dolazi iz jedne male zemlje. Možete da zamislite šta bi bilo da je on Amerikanac ili Englez. Mari je bio dobar momak, bio je uvek fer, nikad nije izlazio, ali eto dobio je i titulu sera. To što jeste, jeste. Meni lično je važno da odigra dobro na Australijan openu jer je i počeo tamo, tamo je osvojio prvi grend slem turnir.

U ovom momentu Đoković ima 17 grend slem trofeja, dok Nadal i Federer imaju tri više. Da li Novak može da ih pretekne po broju najvažnijih titula?

– To je jako teško kazati. Nikad se ne zna, Novak ima 34 godine, zdrav je, solidan, brz, profesionalac, pametan. Šta će se dogoditi u naredne tri godine niko ne zna. Federer će teško osvojiti još neki grend slem, nikada ne treba zatvoriti vrata tome, ali vrlo teško… Nadal ima tri više, to što je Nadal uradio na zemlji je čudo. Nikad ne reci nikad. Novak ima šanse, to kolika je ta šansa – ne znam. Sve zavisi od njegove zdravstvene situacije u naredne tri godine. Pretpostavljam da bi trebalo da igra još barem toliko.”

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime