Američki košarkaš Kori Volden napušta redove Partizana, nakon što je odlučio da plati propisano obeštećenje, saopštili su crno-beli, a prema najavama, njegov sledeći tim bi trebalo da bude Crvena zvezda. 

Kako se navodi, Volden je pri dolasku u Partizan potpisao dvogodišnji ugovor, a pred novu sezonu, klub mu je ponudio odlične uslove za nastavak saradnje.

Ipak, odlučio je da sam plati svoje obeštećenje i prihvati ponudu crveno-belih, koja je finansijski znatno veća, pa će tako imati daleko veća primanja od onih koje je imao u Partizanu.

Ovaj transfer najavio je košarkaški portal Sportando.

Potvrde od strane crveno-belih još nema, a Partizan se putem zvaničnog sajta zahvalio Amerikancu na svemu.

– KK Partizan NIS će na poziciji koja je ostala upražnjena potražiti drugo rešenje. Ujedno, klub se zahvaljuje Voldenu na svemu učinjenom tokom sezone 2019/20 i želi mu sreću u nastavku karijere – stoji u saopštenju.

U Evrokupu, Volden je tokom grupne faze takmičenja imao prosečan učinak od 6,5 poena uz 3,3 asistencije i 2 izgubljene lopte po meču. U Top 16 fazi, zahvaljujući dobrim igrama u dva meča protiv Virtusa iz Bolonje, Kori je svoj učinak poboljšao na 9,8 poena 2,8 asistencija i 1,8 izgubljenih lopti.

U ABA ligi, američki bek je imao učinak od 8,9 poena uz 1,8 asistencija i 1,4 izgubljene lopte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here