EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Trener prošlogodišnjeg finaliste Pari Sen Žermena Maurisio Poketino kaže da će pariski Sveci dati sve od sebe da ove sezone konačno osvoje titulu prvaka Evrope.

Prvak Francuske u sredu na Parku prinčeva igra revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Barselone, koju je šokirao u prvoj utakmici na Kamp Nou pobedivši je sa čak 4:1.

Tradicija kaže da se nikad u istoriji nokaut faze Kupa/Lige šampiona nije dogodilo da neko ispusti tri gola prednosti stečenih na gostujućem terenu.

Parižani ne podcenjuju Katalonce, ali njihov cilj nije samo da prođu ovu rundu, već da stignu do samog kraja takmičenja.

– Jasno je da je naša ambicija da osvojimo trofej. Naravno, neće biti nimalo lako, mnogo klubova želi isto. Ali svesni smo svog kvaliteta i odgovornosti. Daćemo sve od sebe, borićemo se do smrti da bismo postigli taj cilj – poručuje Maurisio Poketino.

PSŽ je prošle godine stigao na domak titule. Poražen je u finalu od Bajerna 0:1 golom Kingslija Komana. Godinu ranije je i Pokerino kao trener Totenhema izgubio finale od Liverpula 0:2. Ali Argentinac insistira da ih bolna sećanja na te poraze neće poremetiti u novom pokušaju.

– Prošlost nas ne pogađa. Slobodnog smo duha i bez predrasuda. Ako ostanete fokusirani na prošlost, ograničavate vaše buduće mogućnosti. Krećemo sa novom energijom. Mislimo da imamo potencijal da se ponovo borimo za tofej Ligi šampiona – ističe argentinski trener.

Poketino je svojevremeno kao fudbaler igrao u redovima Barseloninog gradskog rivala Espanjola, ali kaže da mu to nije dodatni motiv da ih izbaci iz takmičenja.

– Nisam od onih navijača Espanjola koji prelaze granicu. Naravno, pobeda u Barseloni imala je poseban ukus. Ali sad želim da pobedim za PSŽ, za naše igrače, za navijače i na kraju za sebe – poručio je Maurisio Poketino.

Revanš meč osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Barselone na programu je u sredu na Parku prinčeva. U prvoj utakmici na Kamp Nou francuska ekipa je pobedila 4:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here