EPA/Miguel Angel Polo
Željko Obradović

Košarkaši Partizana poraženi su u 18. kolu Evrolige od Makabija u Tel Avivu 90:81.

Užasan početak Partizana značajno je odredio nastavak utakmice. Crno-beli tri i po minuta nisu uspeli da dođu do poena, a za to vreme Makabi je poveo 12:0.

Od tada crno-beli su stabilizovali igru i, premda nisu uspevali dugo da se spuste na jednocifreni minus, nisu ni dozvoljavali protivniku da ide iznad +10. A onda odličan finiš druge četvrtine i na poluvremenu Makabi je imao “samo” +7 – 46:39.

Momentum sa kraja druge četvrtine preseljen je na početak treće, serija se produžila do 9-2 i Partizan je prišao na 46:42. Činilo se tada da Partizan može da izmeni tok utakmice. Međutim, onda je Makabi odgovorio serijom 7-1 i ponovo došao do +10 – 53:43.

Makabi je priveo treću četvrtinu sa dvocifrenom razlikom (64:53), a onda je Aleksa Avramović preuzeo odgovornost i pokušao da pogura Parni valjak do eventualnog preokreta. Sa 10 poena inicirao je prilazak na samo šest poena zaostatka (73:67) šest minuta pre kraja. Usledio je period kada nijedan tim nije uspevao da prelomi u svoju korist. Makabi da ode na +10, Partizan da smanji na razliku manju od šest poena.

Ali žestoka borba se vodila. Partizan je na sve imao odgovor i tražio je šansu da nekako uvede meč u neizvesnu završnicu. Ta prilika se pružila Egzumu kod rezultata 83:77 za Makabi. Međutim, on nije želeo da uzme šut, prepustio je to Panteru koji nije bio u tako dobroj poziciji. Kapiten je promašio, a na drugoj strani Di Bartolomeo je postigao trojku 70 sekundi do kraja za 86:77 i prelomio meč.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here