EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Nekadašnji kapiten izraelske košarkaške reprezentacije i član brojnih NBA klubova Omri Kaspi objavio je da u 34. godini završava igračku karijeru.

Kaspi je profesionalnu karijeru počeo 2005. godine u Makabiju, za koji je igrao do 2009. godine, a jednu sezonu proveo je kao igrač Hapoel Galil Eljona na pozajmici.

Zatim odlazi u NBA i postaje prvi Izraelac u istoriji najjače svetske lige. U NBA se zadržao čitavu deceniju, a ovaj 206 centimetara visoki krilni košarkaš nastupao je za Sakramento, Klivlend, Hjuston, Nju Orleans, Minesotru, Golden Stejt i Memfis. Najbolja sezona u NBA bila je 2015/2016, u kojoj je za Sakramento u proseku na 69 utakmica regularne sezone (21 start) imao 11,8 poena, 40,9% uspešnosti za tri poena i 5,9 skokova.

U Makabi se vratio 2019. godine i tu okončao karijeru.

– Ova igra mi je dala mnogo toga. Kada sam kao klinac sa drugovima i bratom igrao košarku, nisam ni sanjao kroz šta ću sve proći. Želeo bih da se zahvalim svojoj porodici u Makabiju – tu sam naučio šta to znači biti profesionalac, ali i tome šta predstavljaju naporan rad i pobeđivanje. Bio sam uvek skroman i cenim vrednosti koje sam stekao – napisao je na društvenim mrežama Omri Kaspi.

Ovom odlukom slavnog Izraelca nastavlja se talas penzionisanja u evropskoj košarci, pošto su tokom leta 2021. godine aktivnom igranju košarke „zbogom“ rekli: Felipe Rejes, Vasilis Spanulis, Nikos Zisis, Novica Veličković, Fernando San Emeterio, Janis Burusis, Milenko Tepić i Stratos Perperoglu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here