Mečevima poslednjeg, 6. kola FIBA kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo određene su sve reprezentacije koje će igrati na Evrobasketu 2022. godine.

Jedan od najneizvesnijih mečeva igrali su Litvanija i Danska, a favorizovani Litvanci su pred meč poslednjeg kola jedva izbegla eliminaciju. Naime, njima je u ovom meču bila neophodna pobeda, a u samu završnicu su ušli sa poenom prednosti.

Danski košarkaš Adama Darbo je tokom poslednjeg napada krenuo na polaganje, ali ga je Mantas Kalnijetis odlično ispratio, izblokirao, a potom uspeo i da osvoji loptu, pa je ostalo 77:76.

Na kraju, ovom pobedom u Viljnusu Litvanija je stigla do četvrte pobede i plasmana na šampionat Evrope. Kalnijetis je bio najbolji sa 11 poena, dok je kod Danaca Larsen brojao do 21.

Posle ovog meča poznati su svi učesnici prvenstva koje će biti održano u Češkoj, Gruziji, Italji i Nemačkoj.

To su:

Srbija, Grčka, Bosna i Hercegovina, Španija, Slovenija, Ukrajina, Rusija, Finska, Poljska, Mađarska, Belgija, Holandija, Turska, Bugarska, Francuska, Velika Britanija, Izrael, Estonija, Litvanija, Hrvatska, Češka, Gruzija, Italija, Nemačka.

Evropsko prvenstvo je na programu od 1. do 18. septembra 2022. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here