Informacija policije o rasturanju novogodišnje žurke u 20. bečkom okrugu, tokom koje je uhapšeno više lica zbog nasilnog ponašanja, ima i drugu stranu priče.

Srpska porodica, koja je imala neprijatan susret sa policijom dva sata nakon ulaska u novu godinu, tvrdi da su čuvari reda primenili bespotrebno silu. Oni priznaju da su slavili doček Nove godine i to kršeći korona mere, ali smatraju da to ne sme biti razlog za policijsku brutalnost.

“Tačno je da je bilo više osoba iz više domaćinstava sa kojima smo slavili Novu godinu. Ali sve drugo što tvrdi policija ne odgovara istini”, poručuju oni.

Komšije, koje su se žalile na buku, pokrenule su policijsku akciju. Oko 2:45 sati na vrata naše porodice pozvonila je policija, a kada je utvrđivan identitet, otkrili su da jedno lice nije platilo kazne zbog čega su hteli da ga privedu.

– Hteli su da privedu mog svekra zato što nije platio kaznu od 1.400 evra. Kada se moj zet okrenuo da uzme pare iz stana policajci su počeli da ga udaraju – priča žena čije je desetogodišnje dete povređeno upotrebljenim biber sprejom.

Ona je prenela da su pripadnici specijalne jedinice Vega pendrecima krenuli da udaraju po njemu, na šta su ostali koji su se našli u stanu priskočili u odbranu. Tom prilikom, pored muškaraca, udarene su i dve žene.

Visse učesnika žurke fiksirano je za pod i tretirano kao da su najveći kriminalci. Neke komšije koje su čule buku akcije policije pokušali su da troje dece dovedu u svoj stan, ali to im policija nije dopustila.

Srpska porodica podvlači da nije nijednog trenutka bila agresivna prema policiji. Inače, policija je tvrdila da su zateknute osobe odmah napale čuvare reda, koji su potom zatražili pomoć specijalnih snaga.

O čitavom događaju srpska porodica napravila je i video snimak, na kojem se vidi da su policajci bili izuzetno neljubazni. Čuvari reda su bez ikakvog poštovanja bili na “ti” sa našim zemljacima, i neprestano su im pretili.

3 COMMENTS

  1. ”Hteli su da privedu mog svekra zato što nije platio kaznu od 1.400 evra. Kada se moj zet okrenuo da uzme pare iz stana policajci su počeli da ga udaraju ” skoro me nije boleo stomak od smeha ..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here