Firefly Promo
Jelena Đokić u ulozi NatašE u seriji "Crna svadba"

Najbolja domaća igrana televizijska serija za sezonu 2021/2022 je “Crna svadba”, odlučio je Strukovni žiri 12. Međunarodnog festivala drama i serija FEDIS, čije finale je održano sinoć u Beogradu.

Posthumno nagrada “Zlatna Arena” pod nazivom “Živorad Žika Milenković” dodeljena je preminulom glumcu Marku Živiću (1972-2021) za epizodnu mušku ulogu u TV seriji “Branilac”, a preuzela ju je njegova sestra Nevena Živić.

Najbolja serija “Crna svadba” autorskog tandema Nemanja Čipranića i Strahinje Madžarevića osvojila je i nagradu za najbolju muziku, pa je nova “Zlatna Antena” otišla u ruke Bilji Krstić i Mikiju Stanojeviću, ali i za najbolju montažu – laureat Nenad Pirnat.

Glumica Sonja Kolačarić osvojila je nagradu “Milena Dravić“ za seriju “Močvara” – druga sezona.

Nebojša Dugalić osvojio je nagradu “Zlatna Antena” za najbolju glavnu mušku ulogu u dve serije – “Vreme zla” i “Državni službenik” (treća sezona).

Nagradu “Glumačko otkriće” dobila je mlada nada Sara Simović za petu sezonu krimi-serijala “Ubice moga oca“. Najbolji reditelji su prema odluci žirija Milica Tomović i Momir Milošević za mini seriju “Blok 27” od šest epizoda.

Najbolji scenario je za seriju epohe “Vreme zla” prema romanu Dobrice Ćosića, a nagradu je preuzela dramaturg Sanja Savić Milosavljević. Ova serija je osvojila je i nagradu “Zlatna Antena” za najbolju fotografiju.

“Zlatna antena” za sveukupan doprinos TV produkciji dodeljena je glumici Olgi Odanović. Za najpopularniju seriju regiona proglašena je “Područje bez signala” iz Hrvatske, a nagradu je primila glumica Mia Begović u ime produkcije serije – “Drugi plan”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here