Sinoć je u Italijanskom Institutu za kulturu u Beogradu održana promocija knjige “Beograd novog doba 2” autora Dejana Voštića.

U neobičnom konceptu fuzije muzike i književnosti, o novoj knjizi govorili su moderatorka, poznata novinarka Biljana Obradović i autor Dejan Voštić.

Posetioci ove neobične književne večeri, inspirisane muzikom osamdesetih, devedesetih godina i modernim ritmovima novog doba, imali su priliku da čuju i autorov osvrt na život u Beogradu iz poslednjih dekada prošlog veka.

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo kada me je Dejan pozvao da mu budem moderator na promociji knjige o Beogradu. Kao rođena Beograđanka, htela sam na neki način da dam i svoje mišljenje  o nekim temama koje je Dejan obradio u svojoj knjizi. Mislim da bi nekim životnim oblastima trebalo dati malo više medijske pažnje da bi nam svima kao društvu u celini bilo mnogo bolje nego što je to sada slučaj – izjavila je Biljana Obradović.

Autor Dejan Voštić poseban akcenat stavio je na teme koje su u nekom drugom planu u društvu i koje su nedovoljno ekploatisane u javnosti.

– Glavne teme knjige su ljubav i sloboda, ali i osvrt na duhovno sazrevanje svakog od nas kao i društva u celini. Nalazimo se u vremenu kada polako nestaju neke tradicionalne vrednosti i kada dolazi do pojave nekih novih vrednosti na koje se možda ljudi teže navikavaju. Ova knjiga na jedan specifičan način vraća čitoaca u prošlost, u detinjstvo, u neko vreme izgradnje ličnosti i karaktera ispitujući ga paralelno da li se nalazi na pravom životnom putu. Sagledavajući izuzetno kompleksnu realnost našeg društva, uočavam tu neku duhovnu stagnaciju, ponekad i apatiju, i pored povećanja društvenog standarda što je apsurdno. Tim temama je posvećena moja druga knjiga o Beogradu, o pronalaženju sreće kroz istraživanje sopstvene ličnosti, ali i društva kroz njegovu bližu istoriju -ističe autor Dejan Voštić.

Knjiga “Beograd novog doba 2” može se nabaviti u knjižarama Dereta, Delfi, Vulkan, “Geca Kon” Službenog glasnika i u knjižari Knjigolovka na Vračaru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here