U četvrtfinalu francuskog Kupa ligaša prvak na Parku prinčeva preslišao Sent Etjen sa 6:1.

Pari Sen Žermen je ušao u polufinale takmičenja u kojem je prošle sezone ispao u četvrtfinalu, a pre toga je bio petostruki uzastopni pobednik. Posao u četvrtfinalu bio mu je olakšan jer je od 32. minuta njegov protivnik imao igrača manje. Golove za francuskog šampiona su dali Ikardi u 2, 49. i 57. minutu, Nejmar je bio strelac u 39, Mbape u 67, a u 44. minutu Sent Etjen je zatresao i sopstvenu mrežu. Počasni pogodak za goste postigao je Kabaj u 71. minutu.

Pre samo tri dana Pari Sen Žermen je u nacionalnom kupu kao gost sa 6:0 savladao četvrtoligaša Lina-Monleri. Prethodni put je dao po najmanje šest golova na dva uzastopna meča početkom sezone 1972/73. u trećoj ligi. U jednoj utakmici je pobedio kod kuće sa 7:0, a zatim u gostima sa 6:1.

U četvrtfinalu Kupa ligaša svi mečevi su bili između timova iz najboljeg društva. Rems, u kojem brani Predrag Rajković, na svom terenu je izbacio lanjskog osvajača Strazbur sa Stefanom Mitrovićem u timu. Pošto nije bilo pogodaka, domaćin je na penale bio uspešniji s 4:2. Lion je na svom terenu savladao Brest s 3:1, a Lil isto pred svojom publikom Amjen s 2:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here