pixabay.com

Energetski operater u austrijskoj pokrajini Donja Austrija EVN suočen je sa velikim nezadovoljstvom klijenata, koja je ispoljena, ne samo preko društvenih mreža, već i “uživo” u centrali.

Poskupljenja, pre svega energenata, sve više zabrinjavaju građane, što dovodi do rasta nezadovoljstva. To nezadovoljstvo ispoljeno je krajem prošle nedelje u sedištu EVN u Sankt Peltenu, kada je došlo do žučne rasprave klijenata i zaposlenih, koji su pretili policijom.

Oko 15 klijenata odbilo je da napusti sedište EVN, a razlog je bio pad IT sistema kompanije, kao i nemogućnost rešavanja njihovih porblema. Preko društvenih mreža širena je i lažna vest da situacija preti da eskalira, jer je neko od prisutnih potegao nož, što je dodatno učinilo atmosferu vrelom.

Portparol EVN Štefan Cah kaže da ovaj slučaj pokazuje da građani imaju sve manje strpljenja. Inače klijenti su nezadovoljni, jer su proteklih dana dobili pismo od EVN sa novim tarifama. U tom pismu stoji da se podižu cene, i da postoji mogućnost dobijanja popusta do 17 odsto, ali klijenti ne znaju kako da ostvare taj popust.

Kol centri EVN su trenutno preopterećeni, a u filijalama se čeka više sati da bi se dobile informacije iz prve ruke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here