EPA
Vladimir Putin

Svi faktori, “uključujući i bezbednosni faktor”, biće uzeti u obzir pri donošenju odluke da li će ruski predsednik Vladimir Putin učestvovati na samitu G20 u Indoneziji, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Da bismo se opredelili za format našeg učešća, treba uzeti u obzir sve faktore, uključujući bezbednosni faktor”, rekao je Peskov u intervjuu za TV program “Moskva.Kremlj.Putin.”, čiji je deo objavljen danas na novinarskom Telegram kanalu, prenosi TAS S.

Peskov je ovo odgovorio na pitanje novinara da li je lično prisustvo ruskog lidera na sastanku G20 previše opasno u trenutnoj situaciji.

On je podsetio da postoji poziv Putinu za dolazak na Bali, gde će se u novembru održati samit G20.

“Zahvalni smo zemlji domaćinu predstojećeg samita na pozivu koji je upućen”, dodao je portparol Kremlja.

Planirano je da Samit Grupe 20 sa direktnim učešćem lidera bude održan od 15. do 16. novembra na Baliju, a domaćin tog skupa, predsednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je ranije da su predsednici Ukrajine i Rusije, Vladimir Zelenski i Vladimir Putin, prihvatili njegov poziv da prisustvuju.

2 COMMENTS

  1. Vladimire i ako dodjes -ne verujem da ce ti se obradovati – oni koji su tvog ranga, tj. predsednici bogatihm velikih, stratesko bitnihh. vojno i ekonomski najjacih zemalja. ‘Oce XI Ping i domacini ali ovo ostalo – jedva cekaju da odustanes i ostanes u krnjoj Rusiji.

  2. netreba ici zbog mogucnosti atentata a i gluhima je bespotrebno ista govoriti.samo terati BRIKS posteno i bice najaci ekonomski blok.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here