Tanjug/AP
Vladimir Putin i Sergej Šojgu

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je smenu ministra odbrane i svog dugogodišnjeg saveznika Sergeja Šojgua nakon više od dve godine rata u Ukrajini, objavio je gornji dom parlamenta.

Šojgu je na čelu ruskog ministarstva odbrane bio duže od 11 godina.

Putin je predložio Andreja Belousova, bivšeg potpredsednika Vlade, za novog ministra odbrane. Takođe je predložio da Sergej Lavrov ostane ministar inostranih poslova.

Šojgu je imenovan za sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost Rusije, saopštio je Kremlj. Do sada je na toj dužnosti bio Nikolaj Patrušev, prvi bezbednjak Rusije.

Gde će Patrušev biti imenovan, biće naknadno objavljeno, kazao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da je Putin doneo rešenje da na čelu ministarstva odbrane bude civilno lice, jer ono treba da bude otvoreno za inovacije i napredne ideje.

Podsetimo, Putin je u petak potpisao ukaz o ponovnom imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije.

2 COMMENTS

  1. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here