Pixabay

Sindikat Ujedinjenih automobilskih radnika (UAW) i proizvođač automobila Krajsler, čija je matična kompanija Stelantis, trebalo bi da danas nastave pregovore, pošto štrajk protiv tri proizvođača automobila, Dženeral motorsa, Forda i Krajslera, ulazi u četvrti dan.

Sindikalni pregovarači i predstavnici ove tri kompanije razgovarali su tokom vikenda u pokušaju da okončaju jednu od najambicioznijih američkih industrijskih radničkih akcija poslednjih decenija.

U koordiniranom štrajku, po prvi put u tri fabrike automobila istovremeno, učestvuje oko 12.700 radnika UAW, nakon što su im prethodni četvorogodišnji ugovori o radu istekli, prenosi Rojters.

Analitičari i rukovodioci industrije postavljaju pitanje koliko će vremena proći pre nego što UAW napadne i druge fabrike u pokušaju da poveća pritisak na proizvođače automobila.

Predsednik UAW Šon Fejn rekao je danas da je bilo „minimalnih razgovora tokom vikenda, tako da je lopta u njihovom dvorištu… Pred nama je dug put“.

Na pitanje da li će se štrajk ove nedelje proširiti i na druge fabrike, Fejn je naveo da je sindikat spreman da uradi ono što je neophodno.

Štrajkovi su zaustavili proizvodnju u fabrikama u Mičigenu, Ohaju i Misuriju koje proizvode Ford Bronko, Džip Wrangler i Ševrolet Kolorado, zajedno sa drugim popularnim modelima.

Određeni broj poslanika visokog profila posetio je štrajkače u znak podrške UAW, uključujući lidera demokrata Hakima Džefrisa u nedelju u Mičigenu.

Analitičari očekuju da će fabrike koje proizvode profitabilnije kamionete kao što su Fordov F-150, GM-ov Ševi Silverado i Stelantisov Ram biti sledeće mete, ukoliko ne dođe do dogovora.

Akcije BlueScope Steel-a pale su na najniži nivo za tri meseca otkako štrajk opterećuje poslovanje u Severnoj Americi.

Tri proizvođača automobila su predložila povišice od 20 odsto tokom perioda od četiri i po godine, ali je to samo polovina onoga što Sindikat Ujedinjenih automobilskih radnika zahteva do 2027.

Sindikat Ujedinjenih automobilskih radnika pored većih plata, takođe zahteva kraće radne nedelje, vraćanje penzija sa definisanim beneficijama i veću sigurnost posla dok proizvođači automobila prelaze na električna vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here