Foto: MN Press
Dejan Radonjić

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan nakon prvog meča finalne serije ABA lige.

Zvezda je pobedila Budućnost 82:78.

– Interesantna i kvalitetna utakmica, moglo je mnogo toga da se vidi. Mi smo gradili rezultat nekad dobrom odbranom, nekad dobrim napadom. Neke segmente smo uradili veoma dobro, bilo je više dobrih stvari, nego negativnih. Ipak, završnica je bila neizvesna, iako smo imali razliku koja je slutila da će biti lakše. To je još jedan dokaz koliko je Budućnost dobra. Sada moramo da se spremimo za drugi meč, brzo dolazi. Nema prostora da razmišljamo da li je dosta vremena da se odmorimo, tako je kako je. Ovo je tek početak – kazao je Radonjić.

Ognjen Dobrić je bio čovek odluke u večerašnjem meču.

– Tim je bio dobar, timski smo uradili mnogo toga tokom svih 40 minuta, nalazili smo dobra rešenja – kazao je Radonjić.

Trener Budućnosti Dejan Milojević kazao je da su, kao što je i najavio, presudile osnove košarke.

– Zvezda je bila čvršća, ovakve utakmice dobijaju takve ekipe. Lazić i Dobrić su uradili veliki defanzivni posao, ključni posao, na našim bekovima, a dozvolili smo im mnogo ofanzivnih skokova. Rekao sam da će osnove košarke da presude, a to se i dogodilo. Oni su bili defanzivno čvršći, kontrolisali su skok  – rekao je Milojević i dodao:

– Dobra stvar je da smo se vratili. Prišli smo na loptu, imali smo aktivan rezultat, a oni su opet u važnom trenutku napravili skok u napadu. Idemo dalje, moramo da se spremamo za drugi meč.

Druga utakmica je u utorak u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here