MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak igraju za priključak ka gornjoj polovini evroligaške tabele, a rival izuzetno neugodan, francuski Asvel, o čijoj formi najbolje svedoči njihov dosadašnji bilans u eliti, 6-2.

O francuskom timu, trener Zvezde Dejan Radonjić je imao da kaže samo u superlativu.

– Asvel je do sada napravio sjajan rezultat, dobrim igrama došao do čak šest pobeda i nalazi se u vrhu. To je grupa sjajnih pojedinaca, atletski veoma kvalitetna, pokazali jedan indivdulano visok kvalitet koji ćemo morati da probamo da iskontrolišemo. Imaju igrače koji su kadri da imaju u rukama puno poena i naša odbrana će biti na ispitu kad su te stvari u pitanju. Potrebno je da odgovorimo na ateltske kvalitete našom čvrstom igrom, da budemo koncentrisani, da gradimo igru, da gradimo rezultat… – kaže Radonjić o narednom rivalu.

Dotakao se trener Zvezde i novog igrača u ekipi, Stefana Markovića, čiji se debi očekuje u narednom periodu, kad se bude procenilo na kojem je nivou njegova sprema.

– Još nije uradio trening sa nama, još nije registrovan, tako da tek na osnovu onoga što budemo imali priliku da vidimo možemo praviti i procene šta i kako dalje.

Nikola Ivanović se vratio u postavu, ali je neizvesno da će ga Radonjić koristiti za Asvel i za derbi koji sledi u nedelju.

– Ivanović je posle pauze počeo sa treninzima i pokušaćemno posle zadnjeg treninga da procenimo da li će i koliko moći da pomogne. U svakom slučaju, nadamo se da će biti sa nama i da će dati doprinos koliko je to u ovom trenutku moguće s obzirom na pauzu koja nije bila kratka i mali broj treninga.

I ono što možda najviše zanima navijače: dokle se stiglo sa oporavkom Erona Vajta? Amerikanac inače uveliko radi individualno sa loptom, a blizu je i njegov povratak u pun ritam trennga, uz kontakt.

– On je jako blizu tog pregleda koji će biti sledeće nedelje i na osnovu kojeg ćemo dobiti dozvolu ili ne za početak treninga u kojem će moći da radi sa kontaktom. On je sad u posebnom režimu, bez kontakta, posebno te leve ruke, tako da čekamo taj snimak i ukoliko dobijemo dozvolu postepeno ćemo ga uvoditi u nove vežbe i pripremati za početak rada sa ekipom i nadati se da će to biti brzo – optimista je Radonjić.

Podsetimo, Vajt se teže povredio tokom pripremnog meča u Minhenu, kada je nezgodno prizemljio nakon zakucavanja u kontri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here