Foto: ABA League/Dragana Stjepanović
Dejan Radonjić

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su posle velike borbe na gostovanju Cedevita Olimpiju 83:82 u 17. kolu ABA lige.

Posle meča, trener crveno-belih Dejan Radonić je istakao da je njegov tim osvojio važnu pobedu.

– Posle jednog izuzetno teškog perioda za nas, koji je predugo trajao i prvo ritma koji je bio težak nas, a onda i korone gde smo ostali skoro bez čitavog tima i nismo predugo bili zajedno, trenažni proces je trpeo. Pokušali smo pre ovog meča u Evroligi nešto da uradimo, tamo je bilo evidentno da je to daleko od onoga što smo radili pre tih problema i pauze od preko 20 dana. Ritam koji je iziskivao da nosimo sve napore i probleme koje smo imali – rekao je Radonjić i dodao:

– Došli smo da igramo protiv Olimpije koja je dobra i za koju imam samo reči hvale. Napravili su promene, dobro igraju. Tokom meča smo neke stvari bolje radili nego što je to bilo u Francuskoj, ali bilo je tu jako dosta stvari koje nisu bile tipične za naš tim. Moramo da igramo sa energijom, a zbog okolnosti to nismo imali. Početak vrlo mekan, odbrana je bila loša i malo smo se konsolidovali pred kraj prve četvrtine, u drugoj je to bilo bolje, ali smo imali greške koje nisu tipične za nas.
Sledi nam ritam koji je takav kakav jeste i moramo da pronalazimo alternativna rešenja.

– Za dva dana idemo za Atinu, imamo meč sa Olimpijakosom, posle povratak i jedan dan do meča protiv Mornara, pa dupli program u Evroligi. Neće biti lako da se to sve iznese i zato ova pobeda dobija više na značaju – istakao je Radonjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here