MN PRESS/Foto: Marko Metlas
Dejan Radonjić

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje tešku utakmicu protiv ekipe Splita, koja je, kako kaže, već pokazala da može da pobeđuje timove iz vrha.

Košarkaši Crvene zvezde posle skoro 20-dnevne pauze nastavljaju takmičenje u ABA ligi utakmicom 20. kola protiv ekipe Splita.

Crveno-beli posle velikih problema sa pozitivnim testovima na koronavirus, uz izuzetno zgusnut raspored, putuju u Split nakon dvodnevne pauze od utakmica i u nešto kompletnijem sastavu, sa oporavljenim Nokom i Holom, koji su nakon više od mesec dana van terena odigrali prve minute u petak u Pireju.

– Ekipa Splita je pokazala da može da bude konkurentna i da pobeđuje i ekipe sa samog vrha tabele ABA lige. Posle ‘duplog programa’ koji smo imali prošle nedelje u Evroligi, utakmice su uvek teške. A ne treba zaboraviti da smo mi u takvim okolnostima bili i prošle nedelje, kada smo zbog koronavirusa takođe imali duplo kolo u elitnom takmičenju. Zato je potrebno da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bismo ostvarili ono što želimo u Splitu. Očekuje nas ekipa sa puno iskustva i zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Svakako raduje postepeni povratak igrača u ekipu – rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Beogradski tim ima skor 14-2 u regionalnom takmičenju i u narednom periodu očekuju ga i odloženi mečevi sa Cibonom i Cedevita Olimpijom. Split ima učinak od 6 pobeda i 13 poraza.

Meč između Crvene zvezde i Splita će se igrati u maloj dvorani ‘Gripe’ u Dalmaciji u ponedeljak od 21 sat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here