Foto: EPA/ERDEM SAHIN
Robinjo

Bivši fudbaler Milana, Mančester Sitija i drugih klubova, Brazilac Robinjo, proživljava teške trenutke u životu jer je i sam načinio teško delo – silovanje.

On je zbog ovog gnusnog čina izvršenog 2013. godine u Italiji (u jednom noćnom klubu u Milanu), u toj zemlji osuđen na devet godina zatvora, ali izbegava izdržavanje kazne jer je van domašaja pravosudnim i policijskim organima Italije.

Robinjo se nalazi u Brazilu već neko vreme, odakle je pisao žalbe na presudu, a kako mu ni poslednja, adresirana na Kasacioni sud, nije usvojena – svoj život će maltene do kraja morati da veže isključivo za Brazil.

Naime, Robinjo je sada stavljen i na Interpolovu poternicu što znači da će čim izađe iz Brazila biti uhapšen i deportovan u Italiju na odsluženje kazne.

Podsetimo, Brazil prema zakonima ne izručuje državljane svoje zemlje, te je jasno da je Robijno siguran i slobodan čovek u svojoj zemlji. Ipak, to nije u 195 drugih država, koje izručuju lica sa Interpolove poternice.

Prema najavama sa Apenina, Italija će tražiti od Brazila da Robinjo izdržava kaznu u svojoj zemlji, pa ostaje da se vidi da li će se nekadašnji fudbaler Reala i reprezentativac Brazila naći iza rešetaka u svojoj zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here