EPA-EFE/FABIO MURRU

Fudbaleri Milana slavili su protiv Kaljarija sa 1:0 na gostujućem terenu, čime su uspeli da uvećaju prednost u odnosu na Inter na šest bodova, a takođe su se ponovo i odlepili od Napolija na tri boda manje. Drugim rečima, Rosoneri su se osamostalili na prvom mestu.

Do kraja prvenstva je ostalo još osam utakmica, a Milan suvereno drži svoje prvo mesto. Naravno, ima još dosta da se igra, ali, Rosoneri su na dobrom putu da osvoje svoju prvu titulu šampiona posle ravno 11 godina.

Inter je nešto ranije tokom dana kiksnuo i odigrao je “samo” 1:1 protiv Fiorentine, što je “oduševilo” i Napoli, ali i Milan. Ne treba otpisati ni Juventus, koji će verovatno do kraja pokušati da napadne naslov šampiona iz senke.

Milan je otišao u Kaljari kao izraziti favorit, što je pokazala i statistika ovog meča, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Napadali su, pritiskali gol Kranja, ali neuspešno. Rezultatom 0:0 se otišlo na 15-minutnu pauzu, da bi tek u 60. minutu meča gol postigao Ismael Benaser.

Nastavio je Milan napade, zapretio je i Kaljari, ali sve je to bilo daleko od ozbiljnije prilike, pa crveno-crni mogu mirno otputovati svojoj kući sa tri boda u džepu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here