EPA-EFE/BELARUSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Ruske trupe ušle su u ukrajinski grad Harkov, saopštio je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Prethodno je iz kabineta predsednika Vladimira Zelenskog potvrđeno da je u tom, drugom po veličini gradu Ukrajine, dignut u vazduh gasovod.

Kako je preneo AP, vlada je upozorila stanovništvo da se zaštiti od dima tako što će prozore prekriti vlažnom tkaninom.

“Borićemo se koliko god bude potrebno da oslobodimo svoju zemlju”, poručio je Zelenski.

Potvrđeno je da se čula eksplozija kod civilnog aerodroma Zulijani.

Na meti napada našli su se još neki aerodromi.

U međuvremenu, nastavlja se egzodus stanovništva koje pred sukobima napušta Ukrajinu.

Više od 150.000 Ukrajinaca do sada je prešlo u Poljsku, Moldaviju i susedne zemlje, a UN upozoravaju da bi taj broj mogao da dostigne čak četiri miliona ako borbe budu eskalirale.

2 COMMENTS

  1. Tosu civilini narod Ukraine koji beže od svojih kuča i domova beže od smrti nemočni žene deca starci na drugoj strani niko nepriča da ima preko 4,300 Ruskih vojnika ubijenih 194 vojnika Čečena ubijena glavni komandant i još troje komande čečena ubijeni koji ratuju u Ruskoj strani 108 vojnika Rusa zarobljena i vojna Ruska mašinerija poprilično onesposobljena itd ovi se čuti u javnosti dok ti Ruski vojnici evo 3 dana su gladni hrana neide koliko če se ovo izdržati to Bog dragi zna al ne dugo Ruska Vellesila Poražena pret svetom od strane Ukraine. RUSIJA posle ovog rata neče više biti svetska sila to sigurno mitu o velikoj jakoj Rusiji došo krajjj vidise po rezultatu na terenu .

  2. Ti vlado 55!! tebe niko živ ne razume.Ti mora da si kosovski slovenac koji sve poremetiš.Molim te prekini sa tim svojim bljuvanjem i niko živ te ne razume.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here