EPA-EFE/Yoan Valat

Danil Medvedev, ruski teniser, nastavio je impresivnu seriju u prethodnom periodu i pobedom nad Janikom Sinerom sa 7:5, 6:3 osvojio je titulu na turniru iz Masters serije u Majamiju.

Medvedev igra u fenomenalnoj formi, a to je potvrdio i protiv mladog Italijana koji je bio bez snage i gotovo da nije doveo u opasnost sjajnog Rusa.

Medvedev je uspeo da osvoji četvrtu titulu na prethodnih pet turnira, a pobedama se prethodno kitio u Roterdamu, Dohi i Dubaiju.

Da je Siner veoma iscrpljen od polufinalnog duela sa Karlosom Alkarasom bilo je evidentno već u drugom gemu prvog seta kada je Medvedev stekao brejk šanse. Ipak, suprotno od očekivanog, Italijan je u petom gemu napravio prednost, ali je zatim Medvedev osvojio dva gema u nizu i poravnao rezultat, da bi u 12. uspeo da uzme brejk i završi set sa 7:5.

Siner je delovao potpuno iscrpljeno, teško se kretao na terenu, Medvedev je poveo sa 2:0 u drugom setu, Italijan je poslednjim atomima snage vratio brejk, ali nije uspeo da ga potvrdi pa je vrlo lako Rus stigao do 4:1, a duel je završio u devetom gemu.

2 COMMENTS

  1. bas steta za SInera, da nije izdrzao jos ovaj mec obzirom da je do finala pobedjivao mnogo jace igrace nego Medvedev, pa i Karlita ali to je ocito ta razlika izmedju vrhunskih igraca i talentovanih? Siner je prakticno odigrao sa Karlitom za Medvedeva, tj. sklonio mu najveceg rivala do medalje. Ostaje dalje da pratimo razvoj ovih mladice, i ko ce od njih uspeti d audje u kontinuitet koji izdvaja od ostalih…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here