Srpski atletilčar Armin Sinančević plasirao se danas u finale bacanje kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu Torunu.

Sinančević je hitcem od 20,29 metara uzauzeo sedmo mesto u kvalifikacijama i izborio plasman u finale.

– Najvažnije mi je da sam prošao kvalifikacije, i ušao u finale u veoma jakoj konkurenciji, što se i pokazalo u kvalifikacijama. Sada mi je cilj da se oporavim i odmorim za vecerašnje finale – izjavio je Sinančević za sajt Srpskog atletskog saveza.

Finale u bacanju kugle je na programu večerasod 20.35, a prethodno će od 20.20 sati Lazar Anić boriti e za medalju u skoku udalj.

Sa druge strane, Boško Kijanović i Maja Ćirić završilis u nastup na EP u Torunu.

Kijanović je trčao u četvrtoj kvalifikacionoj grupi na 400 metara i svoj nastup završio je na 4. mestu u grupi rezultatom 47,89 sekundi, a ukupnom plasmanu on je zauzeo 37. mesto.

– Nisam zadovoljan. Bilo je previše guranja na ulasku u 200 m, što me je poremetilo, u drugom krugu je bilo kasno da vratim izgubljeno vreme. Sve u svemu lepo iskustvo za mene i ono što me očekuje u narednom period – rekao je Boško.

Ćirić je takmičenje na Prvenstvu Evrope u dvorani završila šestim mestom u kvalifikacijama sa 53,38 sekundi.

– Zadovoljna sam rezultatom, jer sam trčala u drugoj stazi i istrčala najbolji rezultat sezone što je bio prvi cilj i ovo je moj najbolji rezultat na velikim takmičenjima u dvorani. Sada se fokusiram na ispunjavanje norme za OI u Tokiju – istakla je Ćirić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime