Teammates celebrate after Manchester City's Riyad Mahrez scored his sides second goal, on a penalty, during the Champions League Group A soccer match between Club Brugge and Manchester City at the Jan Breydel stadium in Bruges, Belgium, Tuesday, Oct. 19, 2021. (AP Photo/Olivier Matthys)

Fudbaleri Mančester sitija slavili su na gostovanju Klub Brižu sa 5:1 u 3. kolu grupe A Lige šampiona.

Od samog starta Građani su napali  pokazali da žeće sva tri boda u ovom duelu.

Tako je goleada počela kada je Fil Foden centrirao i na suprotnoj stativi našao Žoaa Kansela koji je načeo Briž. Dva minuta pre kraja poluvremena, Rijad Marez je iznudio jedanaesterac, a onda ga i sam izveo pogodivši donji levi ugao gola Minjolea.

 

Nisu prekidali napadi ni u drugom delu igre, a Kajl Voker je u 53. minutu protrčao po desnoj strani, sačekao pas Kevina De Brujnea između beka i štopera, a onda iz drugog dodira smestio loptu dijagonalom u ćošak.

Najviše osmeha viđeno u 67. minutu kada je 19-godišnji Kol Palmer pogodio za Siti.

Mladi Palmer je dočekao dodavanje Rahima Sterlinga, a onda sa ivice kaznenog prostora, preciznim udarcem, tukao direkno u donji levi ugao.

Nije bilo razloga posle toga da tim iz Mančestera previše pritiska, a to je iskoristio Briž koji je u 81. minutu preko Vanakena uspeo da postigne počasni pogodak.

Na kraju, Marez, posle asistencije Fernandinja, postavja konačnih 5:1.

U Istanbulu je Sporting sa ubedljivih 4:1 slavio protiv Sportinga.

Sebastijan Koates je u 15. minutu na asistenciju Inasija doneo prednost, a onda je osam minuta kasnije istu stvar učinio nakon što ga je poslužio Paulinjo.

Između toga, Larin je iskoristio korner Miralema Pjanića i smestio loptu glavom u mrežu, ali, kao što je rečeno, Koates je drugim golom bacio u vodu.

Da je u prvom minutu nadoknade prvog dela igre Tešeiri priznat gol za 3:2, a ne dosuđen ofsajd posle VAR-a, možda bi i meč išao drugim pravcem.

Konačan rezultatpostavlja Paulinjo u 89. minutu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here