EPA-EFE/JOHN G MABANGLO
Naomi Osaka

Ruska teniserka Veronika Kudermetova napravila je iznenađenje pobedivši Naomi Osaku (6:0, 6:4) u Indijan Velsu u meču koji su obeležile suze japanske teniserke usled uvrede sa tribina.

Igrao se prvi set kada se sa tribina začulo „Naomi, očajna si“, što je jako pogodilo japansku teniserku koja je u prošlosti imala dosta problema sa mentalnim zdravljem, a ovakva reakcija pokazuje da to i dalje nije iza nje.

Iako su mnogi pomislili da se radi o nekoj uvredi ruskoj teniserki, pošto se nije lepo čulo šta je rečeno, a i s obzirom na dešavanja u svetu, to nije bio slučaj.

Osaka je zaustavila meč, na semaforu je bilo 0:3 i želela je da mikrofon kako bi se obratila publici. Zvala je i supervizora, ali organizatori joj nisu dozvolili da na taj način prekida susret.

Osaka je bila u suzama, meč je nastavljen, i do kraja seta nije osvojila nijedan gem (6:0).
U drugom je zaigrala dosta bolje, ali je Kudermetova držala visok nivo igre i na kraju je zasluženo slavila – 6:0, 6:4.

Iako nije praksa da poraženi priča po okončanju susreta, Osaka je želela da se obrati publici i da im kaže da nije u redu vređati tenisere.

– Vređana sam i pre, ali ovde biti… gledala sam kako su Serena i Venus ovde vređane, ako niste to nikada gledali, trebalo bi. Ne znam zašto, ali to mi se kroz glavu mnogo puta ponavljalo. Pokušavam da ne plačem, želim samo da kažem ’hvala’… – rekla je u suzama Japanka.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here