pixabay.com

Skijanje u Austriji biće ove godine značajno skuplje i skijaši moraju da računaju na rast cena karata za ski liftove od sedam do deset odsto.

U pokrajini Tirol cena ski liftova biće povećana između sedam i osam odsto, što je ispod aktuelne stope inflacije.

I pored rasta cene, turistička organizacija Tirola je uverena da će sezona biti dobra. U skijaškom centru Sankt Anton, najvećem povezanom skijaškom regionu Austrije, cena ski pasa će ove zime nadprosečno poskupeti. Dnevna karta će biti za 10 odsto skuplja, porašće sa 61 na 67 evra, najavljeno je iz “Arlberger Bergbanen” u saopštenju agenciji APA.

U pokrajini Salcburg skijaš će morati da računaju na veće povećanje cene ski pasa, ali poručeno je da će cena dnevne karte biti ispod 70 evra. U Koruškim ski centrima cene će porasti u proseku za osam odsto, iako su troškovi porasli skoro duplo.

U skijaškom centru Nasfeld ili Bad Klajnkirhajm dnevna ski karta koštaće 56,50 evra, a u manjim, kao što je Klipicterl 40,50 evra. U Štajerskoj najavljuju značajno poskupljenje dnevne ski karte, pa će tako u centru Planai dnevna karta koštati između 58 do 68 evra, u zavisnosti od vremena kada se kupi, to jest što se ranije kupi to je jeftinija. Ako se karta kupi na dan početka rada ski liftova karta će koštati 68 evra.

U Donjoj Austriji skijaši ove zime moraju da računaju sa povećanjem cene ski karte za 10 odsto.

Inače, svi skijaški centri najavljuju mere štednje energije, i to do 20 odsto. Međutim, svi ističu da skijaši neće osetiti te mere, iako su najavljena ranija gašenja osvetljenja i slično.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here