EPA/Orestis Panagiotou
Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo selekcija Srbije poražena je na bazenu “Milan Gale Muškatirović” od selekcije Španije sa 13:11 u meču četvrtfinala Svetske lige.

Reprezentativci Španije savladali su izabranike selekcije Srbije u vaterpolu dva puta u razmaku od mesec i po dana. Posle pobede u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, “Furija” je slavila i u četvrtfinalu Svetske lige.

Meč koji se odigrao na bazenu “Milan Gale Muškatirović” protekao je u znaku gostujuće selekcije, koja je bila bolja, kontrolisala rezultat i na kraju slavila sa 13:11.

Nakon uvodnog gola Srbije, Španija je brzo stekla dva gola prednosti, sa čime je završila prvu četvrtinu.

U drugoj deonici Španci dolaze do najveće prednosti, koja je iznosila čak četiri gola. Odlično su Španci koristili svaku situaciju u kojoj su mogli da steknu prednost i postignu pogodak.

U drugom poluvremenu zabeležena je znatno bolja igra Srbije, ali je nedostajalo koncentracije i sreće u pojedinim situacijama, kako bi se “delfini” potpuno vratili u meč.

Srbija je u poslednjoj četvrtini smanjila deficit sa četiri na samo jedan gol, ali je Španija u odlučujućim momentima uspela da odbije nalete i upiše pobedu. Posebno se istakao španski golman Lopes.

Zbog klupskih obaveza, za Srbiju nisu nastupali Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Andrija Prlainović i Strahinja Rašović, dok je povređen bio Duško Pijetlović.

Najefikasniji u pobedničom timu bili su Munariz sa tri i De Toro i Perone sa dva gola, u redovima Srbije istakli su se Filipović sa pet i Gogov sa dva pogotka.

Vaterpolisti Španije plasirali su se u polufinale koje se igra 14. marta, a protivnik će im biti bolji iz duela Francuska – Grčka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here