SSP
Misala Pramenković

Skupština Srbije po prvi put u svojoj istoriji dobiće poslanicu pod hidžabom, a reč je o dr Misali Pramenković, koja je treća na listi Stranke pravde i pomirenja.

Republička izborna komisija treba da utvrdi konačne rezultate izbora, a predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić smatra da je skoro izvesno da će oni imati tri predstavnika u parlamentu.

– To je značajan uspeh za Stranku pravde i pomirenja. U prošlom sazivu smo imali dva. Svakako da ćemo nastaviti svojim kursem autentičnog zastupanja svojih birača, a pre svega programa na osnovu kojeg smo dobili podršku – rekao je Zurkolić.

On očekuje da će u ovom sazivu SPP biti još značajniji, s obzirom da im je prethodni mandat bio prvi i da su, kako kaže, još hvatali prve korake u parlamentarnoj politici.

– Što se tiče poslanice dr Misale Pramenković, ona je treća na listi i za očekivati je bilo da bude izabrana. Ono što je javnosti skrenulo pažnju jeste da je ona pod hidžabom. Sa moje tačke gledišta to nije ništa čudno, narod bira predstavnike iz svojih redova – kaže Zukorlić.

Prema njegovim rečima, u kulturno-civilizacijskom smislu to predstavlja značajan iskorak i šalje važnu poruku.

– Ja sam već iz Kuvajta i nekih arapskih muslimanskih zemalja dobio čestitke. To je zapalo za oči više nego neki drugi rezultati. Video sam da to razumeju kao kapacitet Srbije da svim svojim građanima omogući da budu zastupljeni u Narodnoj skupštini bez obzira na verske, etničke i druge razlike – rekao je Zukorlić.

On podseća da je stav njegove stranke da svi građani treba da imaju iste šanse, i žene u hidžabu i žene bez hidžaba, odnosno i žene i muškarci, navodeći da su se za to zalagali kroz dosadašnje političko delovanje.

Predsednik SPP poručuje i da je dr Misala Pramenković doktor nauka, ugledna profesorka i majka četvoro dece. Primer žene koja je uspela da uskladi i porodicu i karijeru i da bude politički aktivna.

– To će i za parlament Srbije biti osveženje i obogaćenje – ocenio je Zukorlić.

13 COMMENTS

  1. Sad odjednom, pravda i pomirenje. Pravda da, ali pomirenje je nemoguce. Sve ste prokockali i jedino vam Turska preostaje – ako vas prime.

  2. Вучић прави циркус од Србије. Пушта у скупштину и оне који нису добили подршку гласача.

  3. Drugari , odgovor na vase komentare,

    u Americi i Evropi postoji samo jedan sistem , koji govori o porezu koji treba da placa svaki gradjanin ne bitno odakle je koje je vere ili boje koze , zanima ih samo Novac i da Drzava funkcionise Ekinomski.
    Tako da je nasa Srbija na putu da se pridruzi tom Sistemu i uvede red u Drzavi time sto bi zadovoljila osnovno kod svih gradjana a to je Tolerancija, koju ce vremenom da prihvate i drugi .
    Ja licno nisam za povijanjejer je to onda diskriminizacija nas samih i nasih zena u javnim sektorima , sto se privatnog zivota tice svako ima pravo da stavi na sebe sta god zeli. Vecina vas zivi na zapadu i kao na ulici vam ne smeta ali u srbiji vam smeta jer vi iz Dijaspore niste navikli na burke i hadzibe od arapa turaka i slicnih dajte molim vas …
    Dobro dosli u Vreme ne pitas me ko sam i u srbiji .

    • Da, dok nas ne preplave kao što su preplavili Evropsku Uniju i postanu većina (jer se kote ko zečevi) pa krenu sa opresijom. Tako ih je EU pustila jer kao tolerancija jednakost kurac palac i UPROPASTILI su pola zemalja, pa sad ne mogu da se izbore sa njima. Islam je poznat po agresiji, nametjivosti i netoleranciji ostalih religija. Potpuni antipacifistički pogled na svet i nezasita glad da progutaju sve što nije islam. Ne radi se o netoleranciji već o strahu od kulture koja ne može u miru da koegzistia sa ostalim religijama jer je njena suština gušenje svega što nije islam.

  4. Svaka cast i Muslimani trebaju da imaji sva prava kao i svi gradjani Srbije jer su i oni Srbi.Ali bez obzira koja religija bila to Muslimanska,Pravoslavna ili neka treca religija verske obelezija treba zabraniti u Javnost,zna se gde se primenjuje verska obelezije u Bozjoj kuci a ne u Skupstini i ulici.?????

  5. Dajte nam neke budiste da nam malo prosire vidike i nauce nekim stvarima, a ne ove unazadjene sto se uvijaju i kriju kosu i telo boze me sacuvaj i sakloni kao da je 4000 BC ko desed godina da imajy

  6. Bar je normalna žena, ako na čelu vlade imamo osobu kakvu imamo, zašto nebi i ova žena mogla da bude u parlamentu?

  7. Pametan covek se odeva onako kako situacija zahteva i pazi da to ne smeta okolini. Ova dama ne odaje utisak zene koja zeli da bude predstavnik svih. Kad bi bila nekoliko hiljada kilometara juznije, bilo bi sve na svom mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here