EPA-EFE
Odbojkaši Srbije

Odbojkaši Srbije ostvarili su pobedu u poslednjem meču grupne faze pošto su u Ankoni bili bolji od Nemačke 3:1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:19).

Znali su mečevi protiv “Pancera” da budu veoma stresni za “Orlove”. I sada je bilo tenzija, ali ekipa Igora Kolakovića uspela je da sačuva mirnoću u najvažnijim trenucima i dođe do pobede koja joj obezbeđuje drugo mesto u Grupi A.

Posebno tenzičan bio je finiš prvog i druga polovina drugog seta. U finišu prvog seta, kod rezultata 24:21 za Srbiju izbio je verbalni duel Atanasijevića i Grosera. Nemački igrač je dobacio uvredu srpskom korektoru, ovaj mu je prišao na mreži, razmenjene su neke ružne reči. A sudija je to rešio tako što je obema ekipama dodelio kaznene poene. To je faktički značilo da je Srbija došla do 25. poena i set je završen u korist naših sa 25:22.

Srbija je u drugom vodila 6:3, 9:7. A onda su Nemci napravili seriju 5-1 i potpuno preokrenuli set. Igrali su napadački iz servisa, za šta Srbija nije imala rešenja. Ipak, ta kriza je trajala veoma kratko i već u trećem i četvrtom setu stvari su došle na svoje mesto. Srbija je pokazala da je mnogo bolja ekipa od Nemačke i na kraju došla do zaslužene pobede.

Srbija će se u osmini finala sastati ili sa Češkom, ili Severnom Makedonijom, a put do četvrtfinala najverovatnije vodi do Poljske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here