EPA/Joel Carrett
Novak Đoković

Holandija ili Velika Britanija. To su dve mogućnosti koje će Srbija imati prekosutra u Londonu na žrebanju za četvrtfinale Dejvis kupa u Malagi od 21. do 26. novembra. Tamo se igraju i polufinale i finale.

Naravno, nijedna od ove dve reprezentacija nije nepobediva, ali prve analize kažu da bi bilo bolje da uberemo “lale”.

Holandija ima čvrst sastav u singlu, ali ništa posebno. Talon Grikspor je 24. na ATP listi, Botik van den Zandšulp 68, međutim nijedan od njih nikad ništa naročito veliko nije uradio. Nemaju nikog više u prvih 100. Ako neko od ove dvojice ne bude mogao da igra, “lale” će brzo uvenuti.

Drugim rečima, Novak će biti favorit protiv Grikspora, sva trojica preostalih srpskih reprezentativaca u singlu su bolje rangirani od Van de Zandšulpa.

Naravno, to nije garancija pobede, ali je sigurno da su nam šanse u singlu veće nego u dublu, jer Holandija u liku Veslija Kolhofa ima ovogodišnjeg šampiona Vimbldona.

Britanci su mnogo opasniji. Imaju mnogo veću dubinu u singlu. Prvi reket je Kameron Nori, drugi Deni Evans, a ne treba zaboraviti ni Endija Marija, Rodžera Drejpera…

I u dublu su veoma jaki, sa Nilom Skapskim, drugim ovogodišnjim šampionom Vimbldona. A tu je i Džejmi Mari.

Baš Skapski je u dublu sa Evansom napravio veliki posao večeras u odlučujućoj partiji dvoboja sa Francuzima u Mančesteru. Spasli su četiri meč lopte protiv Nikolasa Maia i Eduara Rožea-Vaslena i pobedili sa 1:6, 7:6 (7:4), 7:6 (8:6).

Pre toga je Evans savladao Artura Fisa sa 3:6, 6:3, 6:4, dok je Igo Imber uzvratio nadigravši Kamerona Norija sa 7:6 (7:5), 3:6, 7:5.

U četvrtfinale su se još plasirali Kanada i Italija iz Bolonje. Mogućnosti na žrebanju su sledeće: Češka i Kanada će ići na Australiju ili Finsku, Holandija ili Velika Britanija na Srbiju ili Italiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here