Tanjug

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu u Sidneju. Kanada je bila bolja od podmlađenog srpskog tima rezultatom 67:60.

Imala je ekipa Marine Maljković i podršku nešto više od 500 srpskih navijača, ali nije uspela pobedom da otvori 19. izdanje šampionata sveta.

Borbena je bila Srbija od samog početka utakmice i pokazala više u prvoj deonici. Stalno je pretila Kanada, ali su naše devojke uspele posle uvodnih 10 minuta da steknu minimalnu prednost. Druga četvrtina bila je problematična za srpski tim. Koristile su Kanađanke “prazan hod” Srbije i taj deo igre dobile 23:12, a na pauzu otišle sa +10 (38:28).

Bolje je srpski tim otvorio drugo poluvreme i posle +12 Kanade, što je bilo i najveće vođstvo na meču do tada, uspeo da smanji i priđe na sedam poena zaostatka. Nije funkcionisala odbrana Srpkinja, Brzo su Kanađanke vratile dvocifrenu prednost i polovinom treće četvrtine imale ponovo velikih 11 poena prednosti.

Trojka Ivon Anderson vratila je Srbiju u život (44:36), ali je brzim poenima iz igre Kanada ponovo otišla na +10. Nije uspevala Srbija da pronađe rešenje u napadu, a selekcija Viktora Lapenje je posle pola sata igre u Olimpijskom parku imala 13 poena prednosti – 54:41.

Pokazala je Srbija znake dobre igre i polovinom poslednje četvrtine, kada je posle trojke Nevene Jovanović stigla na 58:50. U poslednja tri minuta utakmice Srbija je stigla na sedam poena zaostatka, ali je i dalje Kanadi dozvoljavala lake poene iz igre. Sve je praktično bilo jasno nakon kontre i poena Filds za 67:56, dva minuta pre kraja meča.

Najzaslužnija za pobedu Kanade bila je Aleksander sa 13 poena, pratila ju je Filds sa 12, dok je Natali Ačonva dodala 10. Kod Srbije se najviše istakla Ivon Anderson sa 18 poena, dok je Tina Krajišnik dodala 17.

Sledeću utakmicu Srbija igra već u petak, rival će biti Japan, a utakmica počinje u 4 ujutro.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here