EPA-EFE/SAMUEL CORUM
Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden je prilikom poslednje posete odlazećeg izraelskog predsednika Ruvena Rivlina Beloj kući, kleknuo pred njegovom šeficom kabineta kada je saznao da je majka dvanaestoro dece.

Fotografija na kojoj američki predsednik Bajden kleči ispred odlazećeg izraelskog predsednika Rivlina i njegove šefice kabineta Rivke Ravic, tokom Rivlinove oproštajne posete Sjedinjenim Državama u ponedeljak 28. juna, objavljena je tek pet dana kasnije na naslovnici izraelskog lista Jediot aronot.

Kako se navodi u tekstu, kada je Rivlin predstavio svoju šeficu kabineta Rivku Ravic predsedniku Bajdenu, dodao je i da je: „Ona vrlo religiozna žena i da ima dvanaestoro dece“. Bajden je spontano kleknuo pred nju i rekao joj: „Imam ovde sliku svoje majke, želim da vidiš ko je ona bila!“.

Inače Rivka Ravic je skoro 23 godine radila uz Rivlina. U 18. godini udala se za sina čuvenog člana Kneseta Avrama Ravica i kako tvrde mediji, tako se udala za politiku. Od 1999. godine bila je uz Rivlina – počev od njegovog predsedavanju Likudom, potom u kabinetu kada je bio ministar komunikacija i predsedavajući Kneseta, pa do šefa kabineta tokom njegovog sedmogodišnjeg mandata kao predsednika Izraela.

Njen suprug, Jicak Ravic, je gradonačelnik izraelskog grada Kirit Jearima nastanjenog ortodoksnim Jevrejima.

Rivlin će podneti ostavku 9. jula kada će Isak Hercog položiti zakletvu kao 11. izraelski predsednik, a ovo je bila njegova oproštajna poseta Sjedinjenim Državama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here