Davor Mitrović, sudija Županijskog suda u Osijeku koji je zadužen za sprovođenje izvršenja zatvorske kazne bivšem prvom čoveku zagrebačkog Dinama Zdravku Mamiću, po punomoćnoj presudi ovog suda koju je potvrdio i Vrhovni sud RH, izdao je na Mamićevo ime i platni nalog za plaćanje oduzete imovinske koristi, prenose hrvatski mediji.

Reč je o iznosu od 25.539.718,70 kuna (3.3 miliona evra) te još 10.000 kuna paušalnog iznosa, koji stariji Mamić mora platiti u roku od osam dana.

Ukoliko to ne učini naplata će se, kako stoji u odluci, izvršiti prinudnim putem, a u slučaju nenaplativosti novčane kazne, ova kazna biće zamenjena kaznom zatvora.

Podsetimo, Zdravko Mamić je na osječkom sudu osuđen na 6,5 godina zatvora za sudelovanje u izvlačenju 116 miliona kuna (15 miliona evra) iz Dinama te sticanjem koristi prisvajanjem tuđe imovine. Iznos koji Mamić mora uplatiti zapravo je razlika od ukupne, sudskim putem utvrđene, koristi od 52.037.435,73 kuna (6.8 miliona evra)

Osim njega, osuđeni su mu i brat Zoran na četiri godine i 8 meseci zatvora, Damir Vrbanović na tri godine te poreznik Milan Pernar na tri godine i 2 meseca zatvora.

Što se tiče imovinske koristi, Zoran Mamić mora vratiti 25.894.262,73 kune (3.4 miliona evra), a Pernar 2 miliona kuna (264.000 evra).

Kao i Zdravko, i Zoran Mamić se trenutno nalazi u BiH odakle je pre dva dana zatražio da kaznu služi u toj zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here