Radio-televizija Švajcarske, koja ima istu skraćenicu kao naš Javni servis, objavila na svom portalu priču o Crvenoj zvezdi, protivniku tamošnjeg prvaka Jang bojsa u plej-ofu za Ligu šampiona.

Govoreći o “crveno-belima” nezaobilazno je bilo da se istakne da je u švajcarski glavni grad Bern stigao bivši evropski prvak (1991) i i finalista Kupa UEFA (1979). Priložena je i fotografija najveće Zvezdine radosti – igrači oko pehara za šampiona Starog kontinenta u Bariju.

Pažnju privlači jedan antrfile u dnu teksta. Piše se o zvezdašima koji su igrali u Švajcarskoj. Prvo je ime Boška Đurovskog, koji je iz Zvezde otišao u Servet 1989, a tamo je 1995. i završio karijeru. Sledeće četiri godine bio je u tom klubu pomoćnih glavnih trenera, a od jula do decembra 1996. i Vujadinu Boškovu.

Zatim se ističe da su u sezoni 1996/97. u Sionu igrali Darko Pančev (31), Ilija Najdoski (32) i Vladan Lukić (26). Prva dvojica, evropski šampioni iz Barija, tada su i završili karijeru. Malo su igrali što zbog povreda, što zbog turbulentne sezone u kojoj je Sion već u prva dva meseca imao dve smene trenera. Treći, u punoj igračkoj snazi, stigao je posle sezone u OFK Beogradu, a u toj jednoj godini je na 30 utakmica dao 16 golova. Zatim je otišao u Mec.

Na kraju se podseća da je mladi Marko Pantelić u sezoni 1998/99. bio u Lozani kao pozajmljeni igrač Pari Sen Žermena, a 2000/01. u Iverdonu kao pozajmica Selte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here