pixabay.com

Posle dve godine pandemije koronavirusa u Austriji vlada veliko interesovanje za letovanjima, ali jedna trećina ne planira da otputuje, pokazuje istraživanje javnog mnjenja “Galup” instituta.

Tako 50 odsto planira letnji odmor, i jedna trećina njih već je rezervisala putovanje, dok 18 odsto još nije odlučilo, a ostatak neće ići na letovanje.

“U planiranju odmora novac ove godine ima ključnu ulogu. Dok je poslednje dve godine samo jedna trećina Austrijanaca koji nisu želeli da putuju na letovanje navelo da su finansijski razlozi uzrok, ovaj put to kaže 53 odsto”, objašnjava “Galup”.

Udeo Austrijanaca koji žele na letovanje, a koji imaju manje novca za odmor nego pre korona krize, od prošle godine se povećao sa 25 na 33 odsto. Polovina onih koji putuju na letovanje otputovaće na samo nedelju dana, 25 odsto na dve nedelje, a 14 odsto na duže.

Više od polovine Austrijanaca koji planiraju letnji odmor žele da putuju u inostranstvo, a 88 odsto njih planira odmor u Evropi ili bliskom inostranstvu, dok samo 12 odsto želi da putuje na daleke destinacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here