Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Vest da je najbolji teniser sveta Novak Ðoković započeo rekordnu 311. nedelju na čelu ATP liste i da je pretekao Švajcarca Rodžera Federera, uglavnom je udrana u medijima u Evropi.

Španska Marka tim povodom donosi tekst pod naslovom “Ðoković, rekordni broj 1”, a u istom stilu piše i As u tekstu “311 nedelja na vrhu”.

– Ovaj ponedeljak 8. mart 2021. godine, biće upisan u knjigu teniskih rekorda. Srbin Novak Đoković započeo je 311. nedelju na prvom mestu ATP liste i oborio rekord Rodžera Federera – piše Mundo deporitvo, u tekstu “Ðoković oborio Federerov rekord”.

– Kao što se i očekivalo, prvi sjajni rekord Rodžera Federera koji je mora biti oboren jeste onaj koji se odnosi na njegovu postojanost na vrhu svetske rang liste. Od jutros je Novak Ðoković sa 311 sedmica kralj sveta, sa jednom nedeljom više od Federera, koji je ostao na 310 – deo je teksta italijanske Gazete delo sport pod naslovom “Ðoković prestigao Federera: 311 nedelja na broju 1”.

Francuski Ekip u tekstu “Ðoković – prvi na broju 1” piše: “Novak Đoković počeo je danas svoju 311. nedelju na čelu ATP liste i time je oborio rekord Rodžera Federera (310).”

Hrvatski portal “24sata.hr” na svojoj naslovnoj strani ima tekst “Novak oborio rekord. Da li je Srbin najbolji teniser svih vremena?”, dok i “Večernji list” notira da je Đoković oborio svetski rekord.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here