Virtus iz Bolonje je odredio brojeve na dresovima igrača za predstojeću sezonu, a Miloš Teodosić neće nositi broj koji je do sada imao uvek na leđima u karijeri.

Po prvi put u karijeri Miloš Teodosić će morati da promeni broj.

Navikli smo da na Teovim leđima vidimo broj 4 ali u Virtusu to niće biti moguće.

Slavni bolonjski klub je broj četiri povukao iz upotrebe zbog legendarnog Roberta Brunamontija koji je u Virtusu proveo 14 godina. On je sa Virtusom četiri puta bio šampion Italije, tri puta je osvojio Kup i jednom Kup Saporte.

Zbog toga je Teodosić izabrao da u Virtusu nosi dve četvorke, tačnije broj 44. Stefan Marković nije imao problem sa svojom “devetkom”, dok će treći Srbin u postavi ekipe Stefan Nikolić nositi broj 35.

Evo kako izgledaju brojevi na dresovima ekipe koju će sa klupe predvoditi Aleksandar Đorđević.

Virtus naredne sezone igra u Evrokupu gde je u grupi sa Ulmom, Andorom, Promiteasom, Monakom i Makabi Rišon LeZionom, a prvi meč ekipa Saleta Đorđevića igra u Nemačkoj protiv Ulma 2. oktobra. Inače sezonu sa povredom počinje Miloš Teodosić, koji nije igrao ni na Svetskom kupu, ali bi on uskoro mogao da bude na terenu.

U legendarnom Virtusu su na spisku “zabranjenih” brojeva još “petica” i “desetka”. Broj pet više niko u Virtusu neće nositi zbog toga što je to bio broj na dresu Predraga Danilovića, a deset je nosio Renato Vilalta koji je 70-ih i 80-ih bio igrač Virtusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here