Pixabay.com

Američki proizvođač električnih vozila Tesla otpustiće više od deset odsto radne snage širom sveta, navodi se u internom pismu vlasnika kompanije Ilona Maska zaposlenima, koje rezimiraju mediji.

Prošlog decembra, kompanija je imala 140.473 zaposlenih širom sveta, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

– Sproveli smo temeljnu reviziju organizacije i doneli tešku odluku da smanjimo broj zaposlenih širom sveta za više od deset odsto – napisao je Mask u poruci koju je sažeo portal Elektrek. Kako prenosi nemačka novinska agencija dpa, u saopštenju se navodi da je brz rast kompanije doveo do dupliranja uloga i poslova u nekim oblastima.

Prema Masku, smanjenje će im omogućiti da postanu „vitki, inovativni i željni sledećeg ciklusa rasta“, prenosi slovenačko Delo.

Tesla će ovog meseca izvesti kvartalne rezultate, ali je već prijavio pad isporuka vozila u prvom kvartalu, prvom u skoro četiri godine. Prošlog meseca, kompanija je prekinula proizvodnju u svojoj fabrici u Šangaju. Prošle nedelje je zaposlenima koji proizvode polu-kamion Cibertruck u fabrici u Ostinu u Teksasu rečeno da će smene na proizvodnoj liniji biti kraće, navodi britanski Bi-Bi-Si.

Nemački poslovni list Handelsblat objavio je da će otpuštanje posla uticati i na Teslin pogon u Grinhajdu, gde se očekuje da će oko 3.000 od 12.500 zaposlenih biti otpušteno. List se pri tome pozvao na interne izvore u kompaniji Tesla, prenosi dpa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here