EPA/YOAN VALAT

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape istegao je ligament desnog zgloba sa značajnim oštećenjem bočnog omotača tetive – saopštila je medicinska služba pariskog kluba.

Nije saopšteno koliko Mbape morati da pauzira. Međutim, stručni štab francuskog prvaka se plaši da bi mladi napadač mogao ne samo da propusti četvrtfinalni meč Lige šampiona protiv Atalante, koji je zakazan za 12. avgust, već i kompletan završni turnir LŠ u Lisabonu, ukoliko “sveci” prođu dalje.

Mbape sigurno neće igrati finale Liga Kupa Francuske protiv Liona 31. jula.

Napadač Pari Sen Žermena povredio se u petak u finalnom meču Kupa Francuske protiv Sent Etjena. Mbape se povredio kada je na njega startovao kapiten Sent Etjena Loik Perin, koji je igrao poslednji meč u karijeri i okončao ga crvenim kartonomi to posle samo pola sata igre.

PSŽ je pobedio 1:0, ali su u redovima francuskog šampiona besni na igrače Sent Etjena.

PSŽ želi da konačno uradi nešto značajnije u Evropi, a utakmica protiv Atalante je šansa za prvi plasman u polufinale Lige šampiona nakon skoro 30 godina.

Anhel di Marija zbog suspenzije neće igrati protiv Atalante, a Mbape je pod znakom pitanja. Lokalni mediji navode da je učešće PSŽ u LŠ postalo i nacionalno pitanje.

Kamere francuske televizije snimile su predsednika Francuske Emanuela Makrona kako se po završetku meča, prilikom dodele pehara na zvaničnoj ceremoniji, lično kod Mbapea raspituje za stanje njegove povrede.

Mbape je sa štakama i bandažiranim zglobom slavio osvajanje trofeja, a odmah nakon meča uputio se u bolnicu na dodatna ispitivanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here