Foto: Tanjug/AP

“Za susret Lige konferencija između Totenhema i Rena, koji je trebalo da se igra u četvrtak u Londonu, a koji je odložen zbog većeg broja zaraženih Covidom-19 u engleskoj ekipi, ne može se naći novi termin pa će biti otkazan”, objavila je u subotu UEFA.

“U skladu s Aneksom J Pravila Lige konferencija, UEFA je, u saradnji s oba kluba, pokušala da pronađe održivo rešenje za odlaganje utakmice kako bi osigurala da se grupna faza završi kako treba. Nažalost, uprkos svim naporima, rešenje nije bilo moguće. Kao rezultat toga, utakmica se više ne može igrati i stvar će biti prosleđena Uefinom Nadzornom, etičkom i disciplinskom tijelu kako bi se donela odluka u skladu s Aneksom J gore spomenutim pravilima –  stoji u objavi UEFA.

Ren je osvojio grupu sa 11 bodova, drugi je Vitese s bodom manje, a treći Totenhem sa sedam bodova. Totenhemu je za prolaz u 1/16 finala LK bila neophodna pobeda.

Prema pravilima UEFA, londonski klub bi trebalo da izgubi utakmicu rezultatom 3:0 za zelenim stolom.

Osam igrača i pet članova osoblja Totenhama zarazilo se prošle sedmice, a i Lester je otputovao desetkovan u Napulj bez sedmorice svojih igrača.

UEFA je u četvrtak ujutro odložila utakmicu Totenhema i Rena, a pronalaženje novog datuma za susret je nemoguće s obzirom da londonski klub ima šest utakmica na domaćem terenu do 28. decembra.

Poraz za zelenim stolom doveo bi do eliminacije Totenhema iz Lige konferencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here