Na aukciji trofeja i ličnih stvari Borisa Bekera nekadašnji teniser je za deo svojih uspomena dobio oko 680.000 funti.

Dugo je trajala saga Borisa Bekera o navodnom bankrotu, koja se na kraju se ispostavila kao tačna pa je slavni teniser morao bio prinuđen da proglasi bankrot.

Beker je morao svoje trofeje i lične predmete da postavi na aukciju kako bi na taj način otplatio bar deo dugova koje ima.

Aukcija je prvobitno bila planirana za prošlu godinu, ali je otkazana kada se Beker pozvao na navodni diplomatski imunitet za koji je tvrdio da ga štiti od svih tužbi, ali ta ideja nije dala rezultat pa je aukcija na kraju održana.

Za najviše novca prodata je replika pehara sa US Opena koji je Beker osvojio 1989. pobedivši Ivana Lendla. Nekom kolekcionaru ovaj trofej vredan je 150.250 funti.

Među 82 predmeta koja su bila na aukciji našla se i replika trofeja Dejvis kupa i ona je prodata za 52.100 funti.

Još u januaru je Beker zatražio pomoć u pronalaženju pet trofeja sa Grend slem turnira kao i medalju sa Olimpijskih igara 1992. godine.

Mark Ford iz “Smita i Vilsona” koji vodi postupak oko Bekerovog bankrotstva bio je zadovoljan nakon aukcije:

Pre godinu dana najveća ponuda za trofej sa US Opena bila je 36.000 funti, a sada je 150.250 funti što je sjajno. Još uvek pokušavamo da pronašeno trofeje koji nedostaju, uključujući šest sa Vimbldona i dva sa Australijan opena. Ako neko ima bilo kakve informacije o njima, molili bismo da nam to javi – rekao je Ford.

Izvor:
Vestionline, sportklub.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here