Foto; Tanjug/AP
Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić bio je gost TV Prva.

U Jutarnjem programu Udovičić je analizirao uspeh strelca Damira Mikeca posle srebra prvog dana Olimpijskih igara u Tokiju.

– Probili smo led. Damir je konstantno bio u vrhu, donosio medalje ovo je kruna jednog niza. Čestitke celokupne Srbije za njega. Vrlo je značajno osvojiti medalju prvog dana. Mikec je uzeo ulogu motivatora i motor je za ceo srpski olimpijski tim – počeo je Udovičić.

On je priznao da je postojala zebnja za osvajanje prve medalje i zato je zadovoljstvo još veće.

Na koliko Srbija “puca” medalja?

– Želimo da pomeramo granice, da nadmašimo osam medalja iz Riju i pomerimo granicu. Takmičimo se sa nama samima. Imamo sjajan tim, brojčano manji od Rija, ali sa sportistima koji mogu da osvoje dvocifren broj odličja. I to po nekoliko u sportovima, za razliku od ranije.

Cilj je preko 10 medalja, podvukao je ministar Udovičić.

– Svakim danom možemo da se nadamo medalji. Dosta svakodnevnih aktivnosti i objektivnih nadanja da će ostvariti vrhunski rezultat – rekao je bivši trofejni vaterpolistima, koji je dotakao podrške države našem sportu.

– Nikad veću podršku Vlade imamo, nikad veća ulaganja, ali zato i rezultate. Takođe, uvećane su nagrade, pa se tako zlato vrednuje 70.000 evra, srebro 60.000, a bronza 50.000 – dodao je Udovičić, podsetivši da je Srbija njega nagradila 25.000 evra za bronzu u Londonu.

U međuvremenu je Srbija došla do druge medalje zahvaljujući Tijani Bogdanović (bronza).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here