EPA-EFE/ARKADY BUDNITSKY
Sve spremno za prijem izbeglica iz Donjecka

Ukrajina je, uz odobrenje Zapada, pokrenula plan za invaziju na teritoriju Donjecke Narodne Republike (DNR), izjavio je u nedelju šef Narodne milicije DNR Denis Sinenkov.

– Oružane snage neprijatelja spremne su za nasilno preuzimanje Donbasa. Kijev je, uz odobrenje Zapada, počeo da sprovodi plan za invaziju na teritoriju naše republike – saopštilo je Ministarstvo odbrane na svom Telegram kanalu.

Sinenkov je naglasio da su se tokom cele nedelje “čuli pucnji i eksplozije na liniji kontakta”. Istovremeno, zvanični predstavnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike (LNR) Ivan Filiponenko saopštio je da su Oružane snage Ukrajine pokušale da napadnu položaje Narodne milicije republike

Jaka artiljerijska paljba po Donjecku se nastavlja od ranog jutra. Eksplozije se čule u različitim delovima grada. Po širem rejonu grada je palo 25 granata.

Ukrajinske snage granatirale su više naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) na jugoistoku Ukrajine, koristeći minobacače kalibra 120 mm zabranjene sporazumima iz Minska, saopštila je rano misija DNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (JCCC).

Ukupno dvadeset minobacača kalibra 120 mm lansirano je na naselja Komunarivka i Staromihajlivka, saopštile su vlasti DNR. Tokom noći, granatirana su u naselja Aleksandrovka, Staromihajlivka, Spartak i Zajcevo, sva u okolini Donjecka.

Prema neproverenim i nepotvrđenim informacijama zarobljeno je nekoliko ukrajinskih diverzanta, a ranjena su dva DNR specijalca.

3 COMMENTS

  1. Сложна браћа. Украјинци планирају у Донбасу оно што су Хрвати урадили у Крајини. Да ли би и овог пута “цивилизовани” свет гледао на то скрштених руку.

    • Tako je.Pa taj isti”civilizovani”svet ih gura u rat sa Rusijom zbog svojih licnih interesa,samo sto Rusi nisu nimalo naivni.

  2. Nista od rata, to su samo prazne pretnje porazenih. Naseli su na trikove “prijatelja”, tako i treba. Ko je spreman da umire za drugog, pogotovu za provokatore? Kazu da su slozni i jaki, zasto onda cekaju?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here