pixabay

– Ukrajinci su jeftina valuta za potkusurivanje s Rusijom i živi štit NATO-a od Moskve –  priznala je holandska ministarka odbrane.

Kajsa Olongren je na Varšavskom bezbednosnom forumu naglasila da je, kao što je važno nastaviti podršku Ukrajini, jednako bitno obezbediti da se zna da se “u ruskom ratu ne radi o Ukrajini, već o bezbednosti Evrope”.

– Podrška Ukrajini je veoma jeftin način da se osigura da Rusija sa ovim režimom ne predstavlja pretnju NATO-u. I od vitalnog je značaja da se ta podrška nastavi – priznala je Holanđanka.

Isto tako je i poljski predsednik Andžej Duda ocenio da Rusija mora biti zaustavljena u Ukrajini, gde je takav podvig “jeftin”, i sam aludirajući na manju vrednost života ukrajinskih vojnika u odnosu na njihove američke kolege.

Jer, kada ga je “Vašington post” upitao da umiri američke konzervativce koji se protive finansiranju kijevskog režima u sukobu s Rusijom, on je rekao – “jednostavno je”.

– Trenutno se ruski imperijalizam može jeftino zaustaviti, jer američki vojnici ne umiru –  dodao je Poljak.

“Kombinacija ljudstva iz istočne Evrope sa tehničkim mogućnostima NATO-a umnogome bi unapredila vojni potencijal Partnerstva jer bi smanjila rizik od ‘vreća za tela’ za države NATO-a, što je glavno ograničenje njihove spremnosti da deluju. Ovo je održiva alternativa nadolazećem svetskom haosu”, pisao je svojevremeno filantrop Soroš.

Održivo za njihove saveznike, ali za Ukrajince neodrživo – ta zemlja na frontu ima ogromne gubitke, veliki broj ljudi gine, a vojnici uništavaju čak i sopstvenu infrastrukturu.

1 COMMENT

  1. Nista novo. Rusija napada, Nato se preko ukrajinskih ledja brani. I? Sta bi tu trebalo? Da pusti Rusiju i Putina? Tesko. Videce se ko ce da plati najvecu cenu ovog konflikta. Pored Ukrajine i Rusije koji trenutno najvecu cenu placaju, bojim se da je Balkan na redu da tu cenu plati. Pa onda tek – ne verujem, zemlje Zapadne Evrope, eh tek onda celi svet. Daj Boze da ne bude tako.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here