Filmsku adaptaciju stripa “Korto Malteze” producenti vide kao pokretač franšize nadajući se da će postići efekat masovnog prihvatanja i uticaj kakav su imale: “Indijana Džons”, “Pirati s Kariba” i “Šerlok Holms”.

Film “Corto Maltese” režiraće francuski reditelj Kristof Gan, do sada poznat po ostvarenjima: “Silent Hill”, “Brotherhood of the Wolf” i francuske verzije “Beauty and the Beast”. On će uz Vilijama Šnajdera biti i scenarista. Producent filma će biti Samjuel Hadida.

Zasnovan na avanturama popularnog moreplovca kojeg je napisao italijanski strip autor Hugo Prat, Korto Malteze će biti angažovan od grupe kineskih revolucionara da otme oklopni voz ruskog cara Nikolaja II koji prenosi svoje zlato iz Sankt Peterburga u Vladivostok.

Glavnu ulogu će igrati Tom Hjuz, publici poznat po ulozi princa Alberta u seriji “Victoria”.

“Korto Malteze je za mene bio projekat iz snova od kada sam kao dečak čitao stripove. Sada kad imam priliku da ovu neverovatnu priču dovedem na veliko platno. Ne mogu da zamislim boljeg glumca koji bi igrao avanturističkog Korta od Toma Hjuza. Pratio sam ga u TV seriji “Victoria” u kojoj se plasirao kao jedan od trenutno najvećih britanskih glumaca”, izjavio je Kristof Gan.

Džejms Tjere, unuk čuvenog Čarlija Čaplina, igraće Kortovog pomoćnika Raspućina, a pored njega u filmu će igrati i Mila Jovović i Mark Dakaskos, ali njihove uloge su još uvek nepoznate.

Gan je naglasio da su u toku i pregovori sa glumicom Mišel Jeo.

“Okupljamo briljantne i talentovane glumce kako bi oživeli Korta Maltezea na velikom platnu”, naglasio je producent Samjuel Hadida.

Snimanje počinje ovog meseca u Evropi i Kini. Još uvek nema zvaničnog datuma izlaska filma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here