Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije i duplu krunu ove sezone pošto su posle 0:0 u regularnom delu, produžetaka i 5:3 posle penala pobedili Partizan.

Tokom 90 minuta igre na Marakani je bilo uzbuđenja ali su mreže ostale mirne, produžeci nisu doneli golove, a pravi haos je nastao u penal seriji kada je golman Partizana umalo izazvao opštu tuču kada je posle primljenog gola odgurnuo loptom mladog Krstovića. Sa druge strane, Borjan je heroj crveno-belih pošto je u odlučujućim momentima odbranio dva penala!

Od samog početka Crvena zvezda je napala i bila bolji rival na terenu. Tako je Falćineli več u 2. minutu imao prvu priliku da ugrzozi gol Vladimira Stojkovića. Ipak, Partizan je izdržao nalet i sredinom poluvremena potpuno se oslobodio pritiska i napao.

Crno-beli su uspeli da visokim presingom i brzom tranzicijom iz odbrane u napad, poremete domaće igrače. Na sredini terena odlično je kombinovao Jojić, ali je poslednja linija odbrane Zvezde zaustavila nalete rivala.

Posle nekoliko promašenih prilika Zvezde, usledio je i dobar napad gostiju. Marković se odlično snašao u šesnaestercu, proturio loptu do Jojića koji je prevario Borjana ali je šutirao slabo.

Do poluvremena, ponovo su crveno-beli preuzeli inicijativu, a najbolju šansu propustio je Falćineli kada je šutirao petom, a lopta prošla na nekoliko centimetara of gola.

U nastavku, Zvezda je nastavila tamo gde je stala na kraju prvog dela igre. Mnogo konkretnijim napadima pokušavali su domaći da dođu do gola, ali su mreže ostale mirne.

U poslednjih pola sata, crno-beli su ponovo “dodali gas” i pojačali ritam i u nekoliko navrata ugrozili mrežu Borjana. Rezultat se nije menjao, pa su usledili produžeci.

Stanković je u ovom periodu iz izgre izveo Kataija, Ivanića, Kangu, Falćinelija, a u dodatnoj izmeni na koju ima pravu, izveo je i Bena, umesto kojeg je ušao mladi napadač Krstović.

Do kraja, opao je tempo igre, pa je i ovaj deo završen bez golova. Usledila je penal serija u kojoj je posle 3:3 i penala koji je realizovao Krstović Stojković loptom odgurnuo mladog napadača i dobio žuti karton.

Igrači su uleteli na teren, a posle koškanja izvođenje penala je nastavljeno, a Borjan je odmah odbranio 2 penala i doneo Zvezdi Kup Srbije i duplu krunu.

Penali: 

3:3 – Borjan brani!

3:3 – Krstović pogađa!

2:3 – Filip Stevanović pogađa.

2:2 – Pankov je pogodio uz dosta sreće. Stojković je zakačio loptu, ali je ona ušla u gol.

1:2 – Živković pogađa.

1:1 – Rodić je izjednačio.

0:1 – Natho je precizan!

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 0:0

II Produžetak

120. minut – Kraj, penali će odlučiti ko će uzeti trofej!

115. minut – Nema promene rezultata na Marakani.

110. minut – Partizan trenutno sa igračem manje, jer je Uroševića uhvatio grč. Marko Živković se sprema da ga zameni i da završi ovu jako tešku utakmicu za gledanje.

I Produžetak

105. minut – najbolja prilika u prvoom produžetku za Partizan. Borjanu je posle, posle jednog centaršuta, ispala lopta, Šćekić je šutirao ka golu, a Gobeljić je odbio.

99. minut – Nešto mirniji i oprezniji period igre. Partizan ima inicijativu.

91. minut – Partizan igra presing. Posle jedne presečene lopte, natho šutira iznad gola.

II Poluvreme

90. minut – Kraj! Igraće se produžeci!

86. minut – Udarac Ivanića je izblokiran. Produžeci su sve bliži.

78. minut – Odličan dribling Bena na ivici peterca, Partizan nekako uspeva da se odbrani i izbije loptu daleko od gola.

75. minut – Najbolja prilika u drugom poluvremenu za Zvezdu! ben je centrirao iz kornera sa desne strane, Ivanić je odlično šutirao glavom, a Stojković je na mestu.

73. minut – Nešto mirniji period igre bez šansi na obe strane.

72. minut – Dvostruka izmena u Zvezdi, van su Gajić i Katai, na terenu su Gobeljić i Srnić. Menja i Stnojević, Lazar Marković je ustupio mesto Lutovcu, a Jović Nathu.

66. minut – Partizan je pojačao ritam. Šut Holendera je izblokiran i lopta odlazi u korner.

59. minut – Brza, tačna akcija Zvezde. Ivanić je poveo napad, dodao do Bena koji pronalazi Kataija u sredini šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi iznad gola.

50. minut – Zvezda kako je završila prvo poluvreme, tako je nastavila drugo. Nižu se napadi crveno-belih jedan za drugim. Zvezda je za sada konkretnija.

46. minut – Izmena u Partizanu, Svetozar Marković ne može dalje, a u igri je iskusni Bojan Ostojić, junak finala Kupa 2019. godine na ovom stadionu.

I Poluvreme

45. minut – Kraj poluvremena!

44. minut – Ponovo period igre koji pripada Crvenoj zvezdi. Ponovo je Rodić centrirao, a ovoga puta Ben nije zahvatio loptu glavom!

42. minut – Rodić je ubacio u šesnaesterac, Ben je zakačio loptu, a Gajić centrirao po zemlji ka Falćineliju koji petom šalje loptu tik pored dalje stative!

33. minut – Stojković je rutinski pročitao “slobodnjak” Kataija, nije bilo opasnosti po gol Partizana, mada je to bila dobra pozicija da se zapreti.

30. minut – I Partizan promašio šansu meča! Marković se odlično snašao u šesnaestercu, proturio loptu do Jojića koji je prevario Borjana ali je šutirao slabo pa gola idalje nema.

23. minut – Najbolja šansa za Zvezdu! Ben je poveo napad na sredini terena, dodao je do Ivanića koji je odlično centrirao, a mladi fudbaler Partizana Jović promašio je loptu koja dolazi do Falćinelija. Italijan je uputio udarac sa desne strane peterca, a lopta prolazi pored stative.

21. minut – Ponovo napada Partizan. Uspevaju crno-beli da visokim presingom i brzom tranzicijom iz odbrane u napad, poremete domaće igrače. Ponovo na sredini kombinuje Jojić, ali je reagovala poslednja linija odbrane Zvezde.

16. minut – Još jedan opasan start, ali još jednom je sudija Obradović progledao kroz prste igraču koji je oštro startovao – Šćekiću. Prethodno je oprostio grub start Kangi.

14. minut – Partizan se oslobodio pritiska Zvezde. Odličan udarac u okvir gola je uputio Jojić, ali Borjan odlično interveniše. Lopta dolazi do Markovića koji komplikuje i lopta je za Zvezdu.

6. minut – Ponovo odlično kombinuje Zvezda ispred gola Partizana. Posle prodora Kataija, lopta dolazi do Ivanića koji šutira pored gola crno-belih.

2. minut – Prva prilika za Zvezdu! Katai je odlično uposlio Falćinelija koji šutira pored stative.

Crveno-beli žele da osvoje prvi Kup posle devet godina, odnosno duplu krunu posle 14, dok crno-beli spasavaju sezonu i ne žele da drugu godinu uzastopno ostanu bez trofeja.

18.00 – Sastavi Crvene zvezde i Partizana

Treneri dva tima odredili su sastave za finale. U timu Partizana neće početi meč Natho, što je ujedno i najveće iznenađenje.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Jojić, L. Marković, Jović, Holender
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben, Falčineli

 

 

17.00 – Zvezda otkila poruku sa severne tribine!

Zvezda je putem zvaničnog Tviter naloga objavila transparent koji će biti na Severu tokom finala Kupa. Uz maskotu Zvezdana Zvezdanića tu je i poruka “Doš’o je i taj dan” , rečenica kojom počinje jedna od navijačkih pesama crveno-belih upućena protiv Partizana.

16.20Evo gde možete pratiti Večiti derbi Crvene zvezde i Partizana.

15.20 – Ko sudi meč?

Utakmicu će suditi Srđan Jovanović, a pomagaće mu još Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Za četvrtog arbitra određen je Lazar Lukić.

15.05 – Izjave pred meč: 

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da njegov tim želi duplu krunu.

– Želimo da zaokružimo spektakularnu sezonu osvajanjem duple krune. Iako smo osvojili prvenstvo četiri nedelje pre kraja, nismo posustali, nastavili smo da radimo, da se spremamo za Kup i za nešto što nas čeka u budućnosti – rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

Šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević istakao je da je finale kupa sa Zvezdom praznik srpskog fudbala.

– Presrećan sam što ću biti deo te utakmice. Spremni smo i motivisani da napravimo dobar rezultat i obradujemo naše navijače – rekao je Stanojević.

15.00 – Očekivane postave

Očekivane postave za večiti derbi u finalu Kupa:

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Katai, Ben, Falčineli.

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Holender, Natho, Jojić, L. Marković.

14.20 – Trener Partizana Aleksandar Stanojević  ukazao je na konferenciji za novinare na mali broj karata koje je njegov klub dobio. Takođe, zapretio je da će, ako na tribinama bude viša od 150 navijača, povući ekipu.

– Pošto je ovo Kup Srbije, Zvezda je samo nominalni domaćin. Dobili smo 40 karata, želeli smo da porodice budu na tribinama, ali mi je žao što ih neće biti. Zvezda je takođe dobila 40 i ako bude više ljudi od tog broja nećemo igrati utakmicu. Ne interesuju me kazne! Ja vam odgovorno kažem da ću sa igračima, baš prema respektu prema navijačima, napustiti teren ako bude više od onoga što je propisano. Dakle, ako bude više od 150 ljudi, nećemo igrati meč.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here