Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Slovaka Andreja Martina sa 2:1 (6:1; 4:6; 6:0) u setovima i plasirao se u finale turnira u Beogradu. 

Meč je trajao sat i 55 minuta.

Đokoviću su dva brejka bila dovoljna u prvom setu. U drugom je viđena velika borba, a Slovak je napravio tri brejka i dobio set sa 6:4. U trećem setu, Đoković je bio dominantan i 100. put u karijeri, set je osvojio bez izgubljenog gema.

Svetski broj jedan će se u finalu sastati sa boljim iz meča Aleksa Molčana iz Slovačke i Federika Delbonisa iz Argentine.

Đoković će igrati za 83 titulu u karijeri, a treću na turniru na Dorćolu.

Finalni meč je na programu sutra.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – ANDREJ MARTIN 2:1 (6:1; 4:6; 6:0)

III Set

6:0 – Potvrđuje brejk Novak i ostvaruje pobedu za finale!

5:0 – Slovak je potpuno razbijen u odlučujućem setu, Novak pravi novi brejk i u sledećem gemu će servirati za finale.

4:0 – Bez izgubljenog poena Novak uzima svoj servis.

3:0 – Novi brejk Novaka na servis Slovaka.

2:0 – Potvrđuje brejk naš as koji izgleda fokusiranije nego u prethodnom setu.

1:0 – Pravi brejk Novak!

II Set

4:6 – Novak je posle lomljave reketa potpuno stao. Forhend nije funkcionisao, a Martin je to iskoristio i došao do novog brejka i osvojenog seta.

4:4 – Brejk Martina! Novak je imao otvoren put do finala, ali je greškama uspeo da vrati rivala u meč. Posle brejka Martina, Novak je besno razbio reket. 

4:3 – Brejk Đokovića! Uspeo je Novak da potpuno preokrene i dođe do brejka. Solidan otpor pružio je Martin, ali nije uspeo da izdrži nalet Đokovića. 

3:3 – Igra bolje Martin u 2. setu.

1:2 – Nije uspeo Martin da potvrdi brejk. Novak je uzvratio Slovaku i sve je potpuno otvoreno u 2. setu. 

0:2 – Martin je iznenadio Novaka na startu drugog seta. Osvojio je Slovak na svoj servis poen, da bi potom došao do 40:15 i iskorisio brejk šansu. 

I Set

6:1 – Poveo je Martin 40:0 i imao 3 brejk lopte, ali je Novak ponovo “dodao gas” i vezanim poenima izjednačio, preokrenuo i osvojio set. 

5:1 – Brajk Đokovića – Novak igra sigurno, napada rivala i atraktivnim potezima osvaja gem za gemom. Posle novog brejka, servira za set. 

3:1 – Novak je potvrdio brejk, a Martin na svoj servis osvojio prvi poen.

2:0 – Brejk Đokovića! Baš kao i u prethodnom meču, Novak je odmah na startu napravio brejk i nije dozvolio rovalu da se razigra. 

Dvojica tenisera se do sada se nisu sastajali. Novak je do polufinala došao pobedama nad Matsom Moraingom iz Nemačke, 6:2, 7:6 (4) i Argentincem Federikom Korijom, 6:1, 6:0.

S druge strane, Martin je do glavnog žreba stigao iz kvalifikacija.

U glavnom delu žreba pobedio je Kristofera O’Konela, potom Nikoloza Basilašvilija i konačno, u četvrtfinalu Dušana Lajovića.

Martin je trenutno 119. na ATP listi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here