Remi na Marakani: Derbi obeležili prekidi, povrede i očajan fudbal (FOTO/VIDEO)

0
Foto: MN Press
FK Crvena zvezda FK Partizan

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno, bez golova 162. Večiti derbi koji je na stadionu Rajko Mitić odigran u okviru 24. kola Super lige Srbije. 

U prvom ovosezonskom meču ovih ekipa, Partizan je zabeležio pobedu pred svojim navijačima rezultatom 2:0, a uspeo je da i treći meč zaredom ostane neporažen u duelima sa “večitim” rivalom, posle pobede u prvenstvu ove sezone i u Kupu prošle.

Crno-beli imali su imperativ pobede s obzirom na zaostatak od 11 bodova za aktuelnim šampionom Srbije. Ipak, ni crno-beli kao ni Zvezda nisu prikazali kvalitetan fudbal. Sa druge strane, navijači su neretko bili u prvom planu.

 

Od samog starta susreta, Zvezda je imala terensku inicijativu, dok je Partizan čekao svoju šansu iz kontre. Ipak, prvi su pripretili gosti preko Sadika koji je šutirao iz okreta, ali ne dovoljno dobro da savlada golmana Borjana.

U nastavku, crveno-beli su nastavili da “pritiskaju” rivala i zaprete u nekoliko navrata, najviše preko mladih Nikolića i Gavrića. U 33. minutu, povredio se Ričmond Boaći posle jednog dulea, a njega je zamenio Aleksa Vukanović.

Pred sam kraj prvog dela igre, u nekoliko navrata je po levoj strani “probijao” Veljko Nikolić, odlično centrirao ka Bukanoviću, koji u 38. minutu propušta najbolju priliku na susretu jer je promašio loptu sa peterca.

U nastavku, Savo Milošević je u bacio “u vatru” tinejdžera Filipa Stevanovića, koji je zamenio Markovića.

Partizan je zaigrao ofanzivnije, a pravu prvu pravu šansu imali su već u 49. minutu. Njegoš Petrović je pogrešio na sredini terena, do lopte dolazi Suma koji dodaje do Sadika. Napadač crno-belih šutira, ali lopta odlazi pored gola. Ovaj period meča obeležila je velika bakljada Grobara na južnoj tribini, kao i prekid meča zbog slabe vidljivosti.

I naredne minute obeležio je niz manjih prekida koji su “seckali” igru. Tako je Sever uzvratio pirotehnikom, da bi Grobari na južnoj tribini zapalili stolice. Sve to uzrokovalo je da tempo igre dodatno opadne.

Do kraja, najbolju priliku je propustio na samom kraju meča Mirko Ivanić koji je došao do lopte na levoj strani posle greške Stojkovića, ali njegov šut nije završio u golu. Tako, ni u 7 minuta koliko je sudija produžio meč zbog prekida nije bilo promene rezultata.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Jovančić, Petrović – Ben, Nikolić, Gavrić – Boaći.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Marković, Suma, Asano – Sadik.

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 0:0

II Poluvreme

95. minut – Šansa za Zvezdu! Ivanić je mogao da prekine ovu agoniju, stigao je do lopte pre Stojkovića, a onda iz okreta, iz teške pozicije, pogodio spoljni deo mreže.

86. minut – Period mirnije igre na obe strane. Nema izglednijih prilika. Poslednju izmenu vrši Milošević, izašao je možda i najzapaženiji igrač Partizana Sadik, a Matić je dobio priliku da debituje u derbiju.

74. minut – Izmena u Zvezdi, Pankov je u igri umesto rodića koji ne može da nastavi. Sa druge strane, igru najverovatnije napuušta Suma.

65. minut – Ponovo je  na kratko prekinut meč na stadionu Crvene zvezde. Posle bakljade Juga i Severa, Grobari su zapalili stolice na Jugu zbog kojih mora da reaguje vatrogasna služba.

63. minut – Utisak je da se Partizan polako oslobađa pritiska. Natho je odlično “naleteo” na povatnu lotpu i uputio udarac ka golu Borjana koji je otišao pored desne stative.

58. minut – Nastavljen je meč na Marakani. Odmah je usledilavelika šansa za Zvezdu. Izveo je korner Ben, Degenek je glavom spustio loptu u peterac, ali udarac  Vukanovića završava pored stative.

50. minut – Prekid meča na Marakani zbog bakljade Grobara i slabe vidljivosti.

49. minut – Njegoš Petrović je pogrešio na sredini terena, do lopte dolazi Suma koji dodaje do Sadika. Napadč crno-belih šutira, ali lopta odlazi pored gola. Ovaj period meča obeležila je velika bakljada Grobara na južnoj tribini.

45. minut – Savo Milošević je u nastavku bacio “u vatru” tinejdžera Filipa Stevanovića, koji je zamenio Markovića.

I Poluvreme

43. minut – Gavrić odlično igra na ovom susretu. Ponovo je prošao po levoj strani, oslobodio se Lazara Markovića i centrirao ka Vukanoviću koji ne uspeva bolje da zahvati loptu.

38. minut – Sjajan prijemlopte Veljka Nikolića na levoj strani. Prošao je ka kaznenom prostoru Partizana i centrirao ka Aleksi Vukanoviću koji je sa peterca promašio celu loptu. I posle kornera nastavili su se napadi Zvezde, ali je i Gavrićev šut zaustavljen.

32. minut – Povredio se Ričmond Boaći. Umesto njega, na terenu je Aleksa Vukanović.

28. minut – Ben je istrčao ispred golmana Stojkovića, ali je Pavlović uspeo da ga sustigne i zaustavi. Crvena zvezda ima više loptu u posedu.

24. minut – Period mirnije igre na obe strane terena. Igra seprilično čvrsto i uglavnom na sredini terena.

22. minut – Novi sukob na terenu, a ovoga puta su Suma i Petrović bili u duelu. Gvinejac je nervozno odreagovao i udario igrača Zvezde, pa se onda Jovančić uključio da brani saigrača. Suma dobija žuti karton.

14. minut – Gavrič je prošao po levoj strani, solobodio se svojih čuvara i šutirao ka golu Stojkovića. Golman Partizana siguran.

10. minut – Crvena zvezda iz minuta u minut, sve više, pritiskaju crno-bele. Sa druge strane, Sadik je imao jedino šansu za crno-bele. Šutirao je, iz okreta, ali, bez previše problema za Borjana.

5. minut – Prve “varnice” na terenu na samom startu meča. Degenek je duboko na polovini Zvezde gurnuo Sadika, a ovaj pao. Usledila je žustra rasprava i “koškanja” igrača oba tima. Sudija Lazar Lukić je “progledao kroz prste” defanzivcu crveno-belih za ovaj start.

U prom ovosezonskom meču ovih ekipa Partizan je zabeležio pobedu pred svojim navijačima rezultatom 2:0.

Ovo će ujedno biti prvi meč u kojem će se sastati Savo Milošević i Dejan Stanković kao šefovi stručnog štaba “večitih” rivala.

U rezultatskom smislu, Partizan ima imperativ kada je ishod meča u pitanju i mora da juri pobedu, jer samo ga ona ostavlja u igri za titulu, pošto Zvezda ima 11 bodova prednosti.

Sa druge strane, crveno-beli bi u slučaju eventualnog trijumfa faktički rešili sve dileme oko titule prvaka, jer bi pobegli večitom rivalu na 14 bodova.

17.40 – Manje od pola sata pre početka utakmice došlo je do tuče na južnoj tribini između zaraćenih frakcija Grobara. Navijači smešteni u centralnom delu Juga nasrnuli su na Zabranjene koji su u drugom delu tribine.

 

 

17.00 – Treneri oba tima odredili su startne postave za večiti derbi.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Jovančić, Petrović – Ben, Nikolić, Gavrić – Boaći.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Marković, Suma, Asano – Sadik.

15.30- Duh derbija oseća se na svakom koraku, pa tako i u prodavnicama, gde navijači vode borbu za pozicioniranje čipsa sa grbom Zvezde i Partizana.

14.00 – ispred popularnog “Gazimestana” na Marakani stepenice u boji zastave Srbije. Delije su prilaz severnoj tribini iz Ljutice Bogdana ofarbale u boj srpske trobojke.

 

View this post on Instagram

??⚪

A post shared by @ mrredstarbelgrade on

13.00 – Poruka FSS-a: Neka pobedi bolji! Uz zajedničku fotografiju Dekija i Sava iz perioda u reprezentaciji.

 

 

Linglong Superliga Srbije, 24. kolo:
Crvena zvezda – Partizan

Stadion: “Rajko Mitić”
Sudija: Lazar Lukić
Gledalaca: /

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Izvor:
Vesti online

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here