Jedan od najboljih odbrambenih fudbalera Premijerlige, Virdžil Van Dajk, neće igrati na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, ali će biti uz reprezentaciju Holandije tokom ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. 

Defanzivac Liverpula kreće na Euro kao deo pomoćnog osoblja. Naime, na preijateljskom meču sa Škotskom Van Dajk je sedeo neposredno iza klupe Holandije. Selektor Frank Van der Bur dao je kratko objašnjenje.

– Ekipa želi da Van Dajk bude sa nama. Bez obzira što neće igrati, njegovo samo prisustvo mnogo znači za samopouzdanje tima – izjavio je Van Der Bur.

Virdžil je debitovao za Holandiju 2015. godine i do sada je odigrao 38 utakmica. Zanimljivo je da nikada nije učestvovao ni na svestskom ni na evropskom šampionatu.

Van Dajk je u oktobru prošle godine doživeo tešku povredu kolena u gradskom derbiju između Liverpula i Evertona. Operisan je i proces oporavka i dalje traje. Sve potrebne terapije obavljaće u kampu reprezentacije.

Holanđani se nalaze u grupi C zajedno sa Ukrajinom, Severnom Makedonijom i Austrijom. Prvi meč odigraće u nedelju 13. juna od 21 časova protiv Ukrajinaca.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime