EPA-EFE/Kiko Huesca

Košarkaši Barselone savladali su Real Madrid rezultatom 108:97 u 28. kolu ACB lige i tako napravili veliki korak ka prvom mestu pred plej-of.

Osim sjajne košarke u kojoj su svi gledaoci mogli da uživaju, meč je obeležio i veliki sukob Nikole Mirotića i Alberta Abaldea. Sukob dvojice košarkaša počeo je verbalno, a zatim je Mirotić odgurnuo Abaldea, koji mu nije ostao dužan, pa su se u koškanje uključili i ostali igrači.

Na kraju su Mirotić i Abalde isključeni, a njihov sukob se nastavio i u tunelu, gde je košarkaš Reala laktom potkačio rivala.

Real se u tom momentu nalazio bliže pobedi. Vodili su Madriđani sa 89:88, Dejvis je promašio šut za tri, ali su sudije odlučile da je Sertač Šanl fauliran i dodelile Turčinu dva slobodna bacanja na osam desetinki do kraja meča. Šanl je pogodio drugo bacanje, a Ljulj je promašio trojku za pobedu, pa se otišlo u produžetke.

Tamo je bilo neizvesno sve do 100:97, kada je usledila serija Barse od 8:0 i na kraju dvocifrena pobeda.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikolas Laprovitola koji je ubacio 20 poena, dok je na drugoj strani Gabrijel Dek predvodio svoju ekipu sa 17 poena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here